Samsung Galaxy Note 20 vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Prețuri. Comparații. Specificații

Dacă ai ajuns pe această pagină din dorința de a afla care este cel mai bun telefon mobil dintre Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra, verdictul este clar de la început. Samsung Galaxy Note 20 Ultra îl întrece pe Samsung Galaxy Note 20 din multe puncte de vedere, fiind fără îndoială câștigătorul unei eventuale competiții. Dar asta nu înseamnă că Samsung Galaxy Note 20 nu este și el un smartphone absolut extraordinar, care își merită admirația fanilor din întreaga lume.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Prețuri

Diferențele dintre telefoanele mobile Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra se reflectă și în prețurile lor. La ora actuală, pe piața din România, prețurile pentru un telefon Samsung Galaxy Note 20 încep de la aproximativ 4.600 de lei, iar cele pentru Samsung Galaxy Note 20 Ultra de la aproximativ 6.300 de lei, o diferență de 1.700 de lei între cele două terminale.

Comparații și specificații

La prețurile de mai sus era de așteptat ca dimensiunile celor două telefoane să difere. Samsung Galaxy Note 20 standard are o diagonală de 6.7 inch, în timp ce Samsung Galaxy Note 20 Ultra una de 6.9 inch, fiind aproape la fel de mare ca o tabletă.

La capitolul design, ținem să amintim și faptul că ambele telefoane pot fi personalizate și protejate cu câte un set de huse special create pentru ele. La Itelmobile avem o gamă largă de huse Samsung Galaxy Note 20, dar și huse Samsung Galaxy Note 20 Ultra ideale pentru orice utilizator.

În ceea ce privește rezoluția, telefonul Samsung Note 20 Ultra are o rezoluție de 1440 x 3200 pixeli, în timp ce varianta sa standard una de 1080 x 2400 pixeli. Acest lucru se poate traduce și printr-o densitate de 511 pixeli per inch în cazul telefonului mai scump și 399 de pixeli per inchi în cazul celui mai convenabil. Însă, cu ochiul liber, diferențele dintre cele două telefoane din acest punct de vedere sunt foarte greu de observat.

Când vine vorba de hardware, fanii Android care aveau în vedere investiția într-un telefon Samsung Galaxy Note 20 varianta standard pot răsufla ușurați deoarece producătorii nu au făcut economie la dotări pentru a obține un preț mai mic. Astfel, ambele telefoane sunt echipate cu câte un procesor Snapdragon 865+ sau Exynos 990 în funcție de zona unde se comercializează și diferențele apar abia la memoria internă și RAM.

Samsung Galaxy Note 20, indiferent de capacitatea sa de stocare și anume 128 GB sau 256 GB, are 8 GB de RAM, în timp ce la Samsung Galaxy Note 20 Ultra se poate opta pentru 12 GB de RAM, dar și 512 GB de memorie internă.

Cum era de așteptat din partea coreenilor, atât Samsung Galaxy Note 20, cât și varianta sa ultra sunt dotate cu acumulatori competenți, ce le permit o utilizare intensă, indiferent de hobby-urile posesorilor lor. Cu oricare din aceste terminale ai parte de ore în șir de filme și jocuri și cu toate că nu-ți va mai rămâne energie și pentru a doua zi, cel puțin pentru 12 ore pline nu trebuie să-ți faci griji după o încărcare completă.

Cele mai mari diferențe dintre aceste două terminale sunt legate de camera principală. Samsung Galaxy Note 20 Ultra are un senzor de 108 MP, o lentilă ultra-wide de 12 MP și o lentilă telephoto de 12 MP. De asemenea, mai putem menționa și zoom-ul optic de 5x, dar și pe cel digital de 50x, mai calitativ chiar, spun experții, decât cel de la Samsung Galaxy S20 Ultra.

De cealaltă parte a baricadei, Samsung Galaxy Note 20 se laudă cu o cameră principală compusă dintr-o lentilă primară de 12 MP, una ultra-wide de 12 MP și una telephoto de 64 MP. Cu acestea, terminalul poate face fotografii la un zoom de 30x.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În condiții identice de lumină, atât Samsung Galaxy Note 20 Ultra, cât și Samsung Galaxy Note 20 standard se descurcă exemplar. Dacă vrem să fim cu adevărat stricți, putem spune că Samsung Galaxy Note 20 Ultra se descurcă ceva mai bine la fotografiile făcute cu 30x zoom, valoarea maximă de care este capabil Samsung Galaxy Note 20. Dar asta nu înseamnă că avem ceva de obiectat față de Samsung Galaxy Note 20 standard, considerându-l mai mult decât perfect folosit și ca aparat foto, nu doar ca dispozitiv de comunicare.

Pin It on Pinterest