Când au apărut primele huse personalizate de telefon și de ce?

Uneori uităm faptul că toate lucrurile care ne înconjoară și fără de care nu am mai putea trăi în lumea de azi au pornit de la o simplă idee. Acest lucru se aplică și pentru husele de telefon, niște accesorii cu care am ajuns atât de obișnuiți, încât avem impresia că au existat dintotdeauna. Dar în realitate, husele de telefon mobil sunt niște lucruri pe care le avem alături de foarte puțin timp și a căror istorie este strâns legată de istoria aparatelor pe care le protejează.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Deși este destul de dificil de stabilit care invenție a jucat cel mai important rol în apariția telefoanelor mobile, cei mai mulți specialiști consideră că primitivul telefon inventat în anul 1876 de către Alexander Graham Bell este obiectul care a dus de fapt la născocirea micilor calculatoare pe care acum le purtăm în permanență în buzunar.

A fost viață și înainte de crearea telefoanelor mobile

Primul telefon mobil a fost creat de compania Motorola, în anul 1973. Dar până atunci au avut loc o mulțime de evenimente notabile. De exemplu, în anul 1908, compania Aerial Telephone and Power a lansat un zvon cum că ar fi creat un telefon mobil, dar ideea în ochii oamenilor, ideea a părut atât de trasă de păr încât firma respectivă a fost acuzată de fraudă și în final nu și-a mai dus proiectul al bun sfârșit.

De asemenea, în timpul celor două războaie mondiale, mai multe țări, inclusiv Germania, au dezvoltat tehnologii de comunicare wireless, folosindu-se chiar și de trenuri. Dar cu timpul, aceste tehnologii au evoluat și astfel, cu toate că primul telefon mobil creat vreodată nu prea are nimic în comun cu telefoanele de acum, toate aceste experimente au dus la realizarea unui terminal portabil.

Primul telefon mobil recunoscut oficial în întreaga lume

În anul 1973, Martin Cooper, un director executiv de la compania Motorola, și-a sunat compania rivală, Bell Labs, de pe primul telefon portabil creat vreodată. Cu toate că avea o greutate de aproximativ două kilograme și necesita o încărcare de mai multe ore pentru a putea susține o conversație de doar 30 de minute, acest telefon mobil a inspirat inventarea unor terminale mai practice.

1983: Motorola DynaTAC – un telefon (aproape) pentru oricine

Un deceniu mai târziu, tot Motorola a creat și un telefon mai practic, ce poate fi folosit de către oricine și în primul rând era accesibil oricui avea suficienți bani pentru a plăti pentru el. Cu toate că nu era deloc o frumusețe și nici nu putea face nimic din ceea ce fac telefoanele mobile de astăzi, acest telefon Motorola DynaTAC costa aproape 4000 de dolari, echivalentul a 10000 de dolari astăzi.

Prin intermediul acestui telefon mobil, telefoanele de buzunar erau un vis care a devenit realitate deoarece, acest ingenios telefon, măsura 9 inchi.

Primul telefon mobil care a avut nevoie de o husă de protecție

Motorola DynaTAC a dat startul fabricării telefoanelor mobile de buzunar. După acest aparat, telefoanele mobile mici au apărut unele după altele. Dintre acestea, primul smartphone a fost telefonul Simon Personal Communicator lansat de IBM în anul 1993 care combina funcțiile unui PDA, ceas, notepad, carte de telefoane și calendar, avea tastatură QWERTY și nu în ultimul rând, dispunea și de touchscreen.

Apoi, au fost lansate telefoanele din seria Nokia 6000. Acestea era ideale pentru oamenii de afaceri, costau puțin și aveau un aspect profesional, potrivit pentru ambele sexe. Samsung SPH-1300 a fost primul smartphone modern care aducea mai mult cu telefoanele din ziua de azi decât cu Simon Personal Communicator.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

A mai fost apoi și Motorola Razr, lansat în anul 2004, dar nici unul din telefoanele pomenite până acum nu a avut vreodată nevoie de o husă personalizată. Aceste telefoane erau robuste și în primul rând nu aveau imensele display-uri atât de vulnerabile cu care ne-au obișnuit telefoanele din ziua de azi. Prima oară când s-a pus problema nevoii de huse personalizate a fost atunci când Steve Jobs a prezentat primul iPhone în anul 2004. Iar de atunci și până în ziua de azi, povestea o cunoști și tu la fel de bine ca oricine.

Pin It on Pinterest