Cât de mult diferă Samsung Galaxy S10 de terminalele generațiilor anterioare și de ce îl preferăm față de varianta S10+?

Pentru mulți utilizatori de telefoane mobile, în acest univers există doar doi producători: Samsung și Apple. Și realist vorbind, nu există prea multe șanse ca unul din fanii acestora să treacă vreodată în tabăra adversă. Samsung este prima alegere pentru cei care își permit să se despartă fără regrete de aproximativ 1000 de euro și nu-și doresc un iPhone, iar din anumite puncte de vedere este o alegere bună deoarece terminalele Samsung depășesc de multe ori ca performanțe pe cele Apple.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

De aceea nu este de mirare când Samsung lansează un nou terminal și lumea se oprește în loc să-l admire și să-i cerceteze toate calitățile, mai ales când este vorba de un telefon din seria S. Așa s-a întâmplat și anul trecut cu Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ și din fericire pentru toți, am avut parte doar de surprize plăcute.

Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9. Merită sau nu să faci upgrade-ul?

În ceea ce privește aspectul, Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ nu diferă mult față de terminalele generațiilor anterioare, mai ales că pot fi echipate cu câte un set de huse personalizate de la Itelmobile care să estompeze diferențele din gama de culori. Dar în legătură cu performanțele am descoperit câteva lucruri care ne-au impresionat. Iată despre ce este vorba!

Primul lucru care îți captează atenția în legătură cu terminalele Samsung Galaxy S10 și S10+ este frumusețea display-ului. Ar merita să vorbim puțin și de carcasă, dar pentru că suntem convinși că nu vei lăsa o asemenea bijuterie fără niciun fel de protecție, credem că este mai cinstit față de timpul tău să sărim peste acest aspect și să vorbim direct despre ceea ce contează.

Indiferent dacă privești un Samsung Galaxy S10 cu diagonala sa de 6.1 inch sau un Samsung Galaxy S10+ de 6.4 inch, ecranul AMOLED ți se va părea o încântare. Iar dacă îți place cum arată stins, cu siguranță te vei îndrăgosti iremediabil de el cu prima ocazie cu care îi dai drumul. Cel puțin în prima zi de utilizare, suntem convinși că-i vei studia cu atenție gama de culori, acuratețea, strălucirea și multe alte caracteristici.

La capitolul cameră foto, un gest pe care l-am apreciat din partea coreenilor a fost acela că au folosit aceleași lentile pentru camera principală pentru ambele telefoane Samsung Galaxy S10, făcând astfel ca decizia utilizatorilor să se bazeze în principal pe dimensiuni și ergonomie și nu neapărat pe funcții.

Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ au câte o lentilă Dual Pixel de 12 MP cu deschidere variabilă f/1.7 sau f/2.4 și o lentilă telephoto cu deschidere f/2.4. Dar ceea ce este cu adevărat remarcabil în privința acestor terminale nu sunt neapărat dotările, ci software-ul cu ajutorul căruia se pot face fotografii extraordinare. Însă cât anume au perfecționat coreenii tehnologia foto a terminalelor lor de la lansarea lui Samsung Galaxy S9 și până la Samsung Galaxy S10 este un subiect discutabil.

Legat de software, mulți utilizatori de terminale Android susțin că One UI este cel mai bun program lansat până acum, iar telefoanele Samsung Galaxy S10 și S10+ nu le-au schimbat părerea. Majoritatea upgrade-urilor față de generațiile anterioare sunt clar vizibile, linii mai simple și butoane mai mari, iar întreaga experiență de utilizare este una pozitivă.

Nu în ultimul rând, pentru că în acest articol trebuie să decidem și dacă Samsung Galaxy S10 merită mai mult decât un Samsung Galaxy S10+, este timpul să vorbim și despre unul din aspectele care face diferența dintre aceste două terminale. Este vorba de durata de viață a bateriei și autonomie.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În ceea ce privește bateria, Samsung Galaxy S10 este dotat cu un acumulator de 3400 mAh, în timp ce Samsung Galaxy S10+ cu unul de 4100 mAh. Dar capacitatea mai mare nu se traduce neapărat și în mai multe ore de utilizare deoarece ecranul mai voluminos al terminalului mai scump are nevoie de mai multă energie decât cel al terminalului mai ieftin. Astfel, dacă nu ții în mod obligatoriu să deții un telefon cu un ecran pur și simplu imens, din majoritatea celorlalte puncte de vedere, Samsung Galaxy S10 este cel mai bun telefon Samsung după raportul calitate / preț, lansat în anul 2019 și până atunci.

Pin It on Pinterest