Cât de bună este în realitate camera foto a telefonului Huawei P30 lite?

P-ul din seria P de la Huawei vine de la fotografie. Dar cât de potrivit este el și pentru terminalele de buget precum Huawei P30 lite?

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Anul trecut Huawei a făcut senzație cu seria P30, în special telefonul Huawei P30 Pro, care a depășit orice fel de așteptări la capitolul fotografie. Pentru majoritatea utilizatorilor de terminale cu sisteme de operare Android, Huawei P30 Pro a fost și rămâne unul din cele mai bune terminale create vreodată. Dar pentru că nu este singurul telefon din serie, nu putem să nu ne punem întrebarea cât de bune sunt și celelalte două, în special Huawei P30 lite, cel mai convenabil dispozitiv din această mini colecție.

Dacă ai în plan să investești într-un telefon Huawei P30 lite, cu siguranță unul din principalele lucruri care te-au atras la el este setup-ul camerei. Numele acestei companii este des asociat cu ideea de fotografii excepționale și dacă zvonurile sunt adevărate, nici Huawei P30 lite nu ar trebui să facă excepție de la regulă.

Un setup de trei lentile foarte competente

Setup-ul camerei principale a telefonului Huawei P30 lite este format dintr-un senzor principal de 48 MP cu deschidere f/1.8, o lentilă ultra-wide-angle cu o distanță focală echivalentă valorii de 13 mm și un senzor de adâncime de 2 MP, cu deschidere f/2.4, plus un flash LED.

Fotografii excelente în lumină naturală

În condiții bune de lumină, și anume afară, într-o zi senină, Huawei P30 lite nu numai că face niște poze excelente, dar conform spuselor unora dintre utilizatori, are performanțe mai bune chiar decât multe flagship-uri de pe piață. Comparat cu Huawei P30 Pro de exemplu, cu toate că nu are patru lentile așa cum este cazul telefonului mai scump, este capabil de a capta imagini cu o rezoluție mai mare deoarece senzorul său principal are mai mulți pixeli decât cel al flagship-ului.

Pe de altă parte, lucrurile de mai sus sunt valabile doar pentru fotografiile făcute fără filtre și fără utilizarea inteligenței artificiale. Când se folosesc astfel de funcții, imaginile rezultate nu mai au uimitoarea rezoluție de 48 MP, ci de 12 MP!

Nu mai există probleme legate de tehnologia AI!

Cu ajutorul tehnologiei AI telefonul Huawei P30 lite poate recunoaște 22 de categorii diferite de obiecte inclusiv flori sau mâncare, setând automat culoarea, lumina, contrastul și alte caracteristici pentru a produce niște imagini impresionante.

Există o serie de diferențe subtile în ceea ce privește saturația dintre imaginile făcute cu ajutorul inteligenței artificiale și fotografiile standard. Dar odată cu trecerea timpului, Huawei P30 lite a rezolvat aceste mici probleme și acum, chiar și fotografiile de acest tip, arată foarte natural.

Se putea și mai bine la capitolul zoom

Fără o lentilă telephoto, telefonul Huawei P30 lite nu are aceleași abilități ca și terminalele mai scumpe din aceeași serie în ceea ce privește zoom-ul. Dar chiar așa, poate capta imagini foarte detaliate cu un zoom optic de 2x. Iar la urma urmei, pentru prețul pe care îl are, nici nu ne puteam aștepta la un zoom de 5x ca în cazul lui Huawei P30 sau Huawei P30 Pro.

Pur și simplu ne-am îndrăgostit de lentila wide-angle!

Una din lentilele noastre preferate ale telefonului Huawei P30 lite este lentila super-wide-angle, cu un câmp de 120 grade, ceva mai mare chiar decât la celelalte două telefoane din aceeași serie. Din acest motiv, fotografiile făcute cu această lentilă sunt în mare parte bune, cu toate că din când în când mai putem observa la unele dintre ele puțină distorsie.

În loc de concluzie

Pentru fotografii, mai ales cadrele imortalizate în condiții bune de lumină, telefonul Huawei P30 lite este o achiziție excelentă! Bineînțeles, se poate și mai mult când vine vorba de zoom sau modul de noapte pe care nu am considerat necesar să-l mai abordăm ca subiect deoarece rezultatele sale nu pot fi comparate cu performanțele celorlalte două terminale.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Dar toate ca toate, Huawei P30 lite își merită P-ul din nume, iar dacă ai de gând să investești într-unul pentru a face fotografii uimitoare, sau vrei un altul din terminalele acestei serii, nu uita că la Itelmobile le poți echipa pe oricare dintre ele cu câte un set de huse Huawei P30 lite, huse Huawei P30 sau huse Huawei P30 Pro care să le dea un plus de protecție și personalitate.

Pin It on Pinterest