Samsung Galaxy S21 Plus vs Samsung Galaxy S21 Ultra

În ceea ce privește terminalele Samsung, rivalitatea între frați continuă și anul acesta odată cu lansarea noilor telefoane Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus și Samsung Galaxy S21 Ultra, mai ales în condițiile în care anul trecut telefonul Samsung Galaxy S20 Plus s-a bucurat de o neașteptată popularitate. Dar în comparație cu 2020, ceea ce au făcut mai bine cei de la Samsung de data aceasta este stabilirea unor granițe și mai bine conturate între cele trei telefoane, lucru pentru care fanii companiei pot lua mai ușor o decizie. De exemplu, dacă comparăm Samsung Galaxy S21 Ultra cu Samsung Galaxy S21 Plus, iată care sunt principalele diferențe:

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

● Display curbat LTPO de 6.8 inchi cu suport pentru stiloul S Pen vs display plat de 6.7 inchi;
● Rată de împrospătare a ecranului dinamică de 120Hz@1440p vs 120Hz@1080p;
● Acumulator de 5000 mAh vs 4800 mAh;
● 12 GB sau 16 GB memorie RAM vs 8 GB memorie RAM;
● Capacitate maximă de stocare a datelor de 512 GB vs 256 GB;
● Lentile principală de 108 MP vs 12 MP, 10 MP periscope vs 64 MP crop zoom;
● Dimensiuni de 6.50 x 2.98 x 0.35 vs 6.37 vs 2.90 vs 0.31 inchi.

Samsung Galaxy S21 Plus vs Samsung Galaxy S21 Ultra

Preț, design și memorie

La ora actuală, pe site-ul oficial samsung.com prețul unui telefon Samsung Galaxy S21 Plus începe de la 5.099 de lei în timp ce cel al unui telefon Samsung Galaxy S21 Ultra de la 6.099 de lei. Diferența nu este prea mare și o considerăm chiar bine gândită având în vedere că nici telefoanele nu diferă prea mult dacă le judecăm strict după ecrane, baterii și memorie, care apleacă balanța în favoarea telefonului Samsung Galaxy S21 Ultra, dar nu cu mult.

În ceea ce privește prețul, nu putem decât să ne bucurăm că cei de la Samsung au venit anul acesta cu asemenea scoruri, mai ales după ce anul trecut ne-au adus în pragul infarctului cu cât cereau inițial pentru un telefon Samsung Galaxy S21 Ultra. Dar punem această schimbare de atitudine pe reducerea prețului de producție pentru procesoare și poate chiar utilizarea unor materiale ceva mai ieftine față de generațiile anterioare.

La capitolul design pe de altă parte, în ciuda scăderii de preț, cei de la Samsung și-au dat toată silința pentru a oferi pieței ceva cu totul și cu totul nou și inovativ. De exemplu, insulița camerei principale care până acum era o protuberanță nu foarte plăcută din punct de vedere estetic, a ajuns acum să fuzioneze cu colțurile acestor două terminale făcând restul corpului să pară a fi tăiat dintr-o bucată mare de marmură.

Despre ergonomia celor două telefoane putem spune că la asemenea dimensiuni nimeni nu ar trebui să aibă așteptări prea mari. Atât Samsung Galaxy S21 Plus cât și Samsung Galaxy S21 Ultra sunt niște terminale voluminoase, dar compensează prin frumusețea gamei de culori în care sunt disponibile precum și posibilitatea de dotare cu un set de huse Samsung Galaxy S21 Plus sau huse Samsung Galaxy S21 Ultra de la Itelmobile, lucru valabil și pentru fratele lor mai mic pentru care avem o colecție întreagă de huse Samsung Galaxy S21.

Dimensiunea ecranului și specificații

Atât procesorul Snapdragon 888 cât și Qualcomm X60 de 5nm sunt construite după cea mai nouă tehnologie din domeniu, la fel ca și procesorul A14 de la Apple, folosit pentru seria iPhone 12. De aceea, putem trage concluzia că cei de la Samsung s-au hotărât de-a binelea să se întreacă cu americanii la vânzări și anul acesta.

Legat de ecran, ambele telefoane, așa cum am spus și mai sus, sunt destul de generoase, dar nu foarte ergonomice. Dar acest lucru nu este neapărat o problemă mai ales că cei de la Samsung ne-au obișnuit de anul trecut cu dispozitive de buzunar aproape de dimensiunea unei tablete.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Și în ceea ce privește fotografia, Samsung nu ne dezamăgește nici anul acesta. Coreenii nu au renunțat la lentilele lor cu mulți megapixeli care fac o treabă destul de bunicică indiferent de condițiile de lumină de afară sau din interior.

Pin It on Pinterest