Toate punctele forte și cele slabe ale telefonului iPhone SE 2 (2020)

Printre multe lucruri bune și mai puțin bune, anul 2020 ne-a adus și un nou telefon Apple. Este vorba de iPhone SE 2 (2020), un terminal mid-range care merită toată atenția noastră și pe care ne-am gândit să-l comparăm în acest articol cu iPhone XS și iPhone XS Max pentru a ne da mai bine seama de dotările și funcțiile sale.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Înainte să intrăm în detalii însă, dorim să amintim că oricare din cele trei terminale care fac subiectul acestui articol pot fi dotate cu câte un set de huse iPhone SE 2 (2020), huse iPhone XS sau huse iPhone XS Max de la Itelmobile, care să-i ofere mai multă personalitate, dar și protecție.

Informații generale despre iPhone SE 2 (2020)

Primele trei cele mai importante lucruri care ne vin în minte când ne gândim la noul terminal iPhone SE 2 (2020) sunt procesorul, sistemul de operare și design-ul.

Procesor

Pentru un telefon destul de convenabil în comparație cu seria iPhone 11, iPhone SE 2 (2020) ne impresionează sincer pentru faptul că este dotat cu puternicul procesor A13 Bionic. Foarte performant, acesta ajută telefonul să se descurce exemplar în ciuda celorlalte dotări precum bateria sau camera foto la care lasă de dorit.

Sistem de operare

Apple are tendința de a renunța la update-urile sistemelor de operare pentru terminalele sale vechi mai rapid decât Android și din acest motiv, terminalele noi reprezintă întotdeauna o adevărată tentație pentru utilizatori. iPhone SE 2 (2020) nu face excepție, iar sistemul său iOS v13.0 promite posibilitatea multor ani de utilizare, un mare plus pentru cei care nu-și schimbă telefoanele atât de des.

Design

Pentru un telefon atât de nou ca iPhone SE 2 (2020) trebuie să recunoaștem că design-ul acestui terminal ne-a dezamăgit într-o oarecare măsură. Nu ne așteptam la ceva atât de fabulos ca în cazul seriei iPhone 11, dar cel puțin aveam pretenția să nu vedem nici varianta a doua a smartphone-ului iPhone 8, la atâția ani de când a apărut. În plus, design-ul aparatului nu ne nemulțumește doar pentru că avem gusturi rafinate, ci și pentru că limitează într-o oarecare măsură funcțiile procesorului A13 Bionic. Cu un ecran ca cel al terminalului iPhone SE 2 (2020), nici măcar acest procesor uimitor nu poate să facă minuni când vine vorba de filme și de jocuri.

Ce are în comun iPhone SE 2 (2020) cu iPhone XS și iPhone XS Max?

Pentru că vorbim despre un telefon de buget, este normal să comparăm iPhone SE 2 (2020) cu alte telefoane din aceeași categorie de preț și nu cu flagship-uri deoarece piața pentru care a fost ele create nu este aceeași. De aceea, hai să punem iPhone SE 2 (2020) față în față cu iPhone XS și iPhone XS Max, să vedem ce au în comun, dar și prin ce se diferențiază.

Amintim și de data aceasta despre procesor și sistemul de operare și acordăm o mare bilă albă terminalului iPhone SE 2 (2020) pentru dotările sale. Acestea permit smartphone-ului mai nou să câștige mult teren în fața terminalelor mai vechi și în primul rând să recupereze la unele capitole la care producătorii nu au depus un efort chiar atât de mare pentru el.

Tot ca un punct forte al telefonului iPhone SE 2 (2020) putem menționa și senzorul de amprentă care oferă un plus de siguranță, o condiție foarte importantă pentru cei care obișnuiesc să-și lase telefoanele pe unde apucă.

La fel ca iPhone XS și XS Max, iPhone SE 2 (2020) are fața și spatele din sticlă, sistem Apple Pay și se poate încărca rapid.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Pe de altă parte, iPhone SE 2 (2020) a fost creat după standardul IP67 pentru rezistență la apă și nu după IP68 ca iPhone XS și XS Max, are o carcasă din aluminiu și nu din oțel inoxidabil, în orice variantă nu are decât 3 GB de memorie RAM în comparație cu seria XS care are 4, nu are niciun model cu capacitate de stocare de 512 GB, iar camera sa principală are o singură lentilă, nu foarte performantă de altfel. Dar toate aceste “puncte slabe” se traduc printr-un preț mai mic, lucru foarte apreciat de către utilizatorii Apple.

Pin It on Pinterest