Samsung S21 Ultra – noul rege din regatul Android

Dacă e să o dăm pe religioase, în urmă cu un an asistam la înmormântarea brandului Samsung în categoria flagship. De ce? Pentru că Samsung S20 Ultra. Un telefon incredibil de scump cu incredibil de multe probleme. Bine, nu au fost probleme atât de mari cum au fost la Note 7, dar totuși… să lansezi pe piață cel mai scump telefon Samsung din seria S și să ai atâtea probleme, nu e ceva cu care să te lauzi. Nu e ca și cum nu au fost pedepsiți pentru asta: Samsung S20 Ultra s-a vândut extrem de slab, mult sub prognozele inițiale ce oricum erau deja prea optimiste, deoarece imediat după lansare, pandemia a lovit puternic economia globală.
Dar, un gigant precum producătorul sud-coreean nu putea să cadă de la așa ceva. S-a clătinat, s-a scuturat și a adus pe piață Samsung Galaxy S21 Ultra. Nu are sens să ne ascundem după degete. Așa cum se deduce și din titlu, telefonul este superb. Am avut șansa să-l folosesc aproximativ trei săptămâni, iar concluziile le voi împărtăși cu voi (o ținem tot pe religioase), în două categorii: puncte negative și puncte pozitive.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Ce nu mi-a plăcut

Samsung S21 Ultra nu este un telefon ce poate fi utilizat cu o singură mână. E un telefon imens. În multe ocazii am simțit nevoia să utilizez ambele mâini, uneori chiar și când voiam să intru în notificări. Se simte destul de aiurea și în buzunar.
Nici greutatea nu este neglijabilă. După o sesiune mai lungă de gaming de exemplu, sau după ce stai vreo 30-40 minute pe Netflix, începi să simți greutatea telefonului.
Camerele ieșite în relief sunt pur și simplu enervante. De multe ori când am telefonul pe masă și vreau să accesez diferite aplicații, în timp ce ating display-ul, telefonul se balansează. Mereu caut ceva să pun sub telefon pentru a-l echilibra.
Iar ne “bucurăm” de procesorul Exynos. Sud-coreenii pur și simplu nu vor să ne dea telefonul mai performant, adică varianta cu chipset-ul Snapdragon.
Dai 1300 euro pe un telefon și nu primești încărcător (mulțumim Apple!). E ca și cum comanzi cea mai sofisticată mâncare în cel mai premium restaurant și trebuie să vii cu tacâmurile de acasă. Iar scuza cu “protecția mediului înconjurător”, să fim serioși. Dacă chiar vrei să protejezi mediul, scapi de toate ambalajele de plastic din cutie, scapi de toate hartiile cu instrucțiuni, instrucțiuni ce rămân oricum necitite. E o modalitate de a face un ban în plus și nimic mai mult.
Samsung S21 Ultra vine fără opțiunea de a suplimenta spațiul de stocare cu un card microSD. O alegere ciudată cu atât mai mult cu cât Samsung scoate în față faptul că filmează 8K. Grozav, nimic de spus, filmează 8K, dar cât spațiu ocupă un clip 8K de câteva minute? Faci câteva filmulețe 8K și spui la revedere spațiului de stocare disponibil. Sigur, ai opțiunea de Cloud, dar poate vreau să am clipurile în telefon sau pe cardul de memorie.

Ce mi-a plăcut

E un telefon mare. Dar, stai, ai pus asta și la puncte negative. Cum adică? Dincolo de incoveniențe, îmi plac telefoanele cu display-uri mari. Chiar mai urmăresc Netflix pe telefon, iar gamingul se vede altfel pe un display mare.
Display-ul e într-o clasă a sa. M-am jucat și cu iPhone 12 Pro Max, dar display-ului de pe Samsung S21 Ultra aproape te face să uiți câți bani ai dat pe el. E luminos, culorile sunt superbe, iar refresh rate-ul îl face sa pară mai rapid decât este. Când m-am întors la S10 Plus-ul meu, parcă m-am întors în timp la telefonul fix cu disc.
Tot la display vreau să menționez că nu mai are acea curbură accentuată pe margini. Sigur, display-ul nu e la fel de plat ca iPhone 12 Pro Max, dar e o îmbunătățire și e posibil ca în viitor să avem și flagship-ul Samsung fără display curbat.
Bateria ține și ține și ține. Cât timp l-am folosit, bateria a dus fără probleme o zi întreagă. Încărcat 100% dimineața, iar seara, pe la 23.00 mai aveam 30-35% baterie. Asta în condiții de forjare, cu locație, date, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, Always On Display, Dolby, Wi-Fi Calling, utilizat intens YouTube Music, YouTube, navigare pe net, făcut poze, filmat, o oră-două de PUBG Mobile. Am tras de el cum trebuie și pentru prima dată la Samsung, bateria nu a dezamăgit. A depășit chiar și iPhone 12 Pro Max.
Camerele sunt de data asta fără cusur. Focusul e ceea ce trebuie, iar pozele rezultate sunt extrem de reușite. Bonus, există acum și opțiune de macro, ceea ce vă va ajuta să imortalizați instantanee superbe. Filmările sunt decente și ele, deși, trebuie să recunosc, sunt sub cele de la iPhone 12 Pro Max. Și pozele făcute pe lumină scăzută nu au calitatea reușită de rivalul de la Apple, dar Samsung obișnuiște să aducă update-uri destul de des la softul foto/video, așa că nu mă îndoiesc că în curând pozele vor fi la paritate cu cele făcute de iPhone. Zoom-ul de 100x e încă la nivel de cifre nu și de calitate. Poze acceptabile, din punctul meu de vedere se pot face până la 30x, dar cele mai bune sunt la maxim 10x.
Senzorul de amprentă este considerabil mai mare și mai rapid comparativ cu versiunea anterioară. Cât timp am folosit telefonul, nu știu dacă a dat rateu măcar o singură dată.
Sunetul este mult îmbunătățit și el. Dacă ar fi să-l compar cu contracandidatul de la Apple, aș spune că nu are volumul la fel de puternic, dar calitatea sunetului este mai bună, pentru că furnizează mai bine joasele și mediile, acestea fiind aproape inexistente la Pro Max.

Concluzie

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Merită să dai 1300 euro pe Samsung S21 Ultra? Sincer să fiu, nu știu dacă vreun telefon merită atâția bani. Nu face nici cartofi prăjiți și nici masaj seara când vii de la muncă. Dar, dacă ai nevoie de un telefon și ai și prin buzunar vreo 6000 lei ce-ți sunt de prisos, atunci da, merită. Ce pot să vă zic e că voi face și eu trecerea la S21 Ultra, dar mai prin vară, când va mai scădea prețul.
Una peste alta, noul flagship Samsung este un telefon reușit. Sigur, nu e perfect, dar la urma urmei ce telefon este perfect? Vă recomand să utilizați și o husă Samsung S21 Ultra. Nu de alta, dar cel mai probabil nu vreți scăpați telefonul din mână și înainte de a-l ridica să vă rugați la toți sfinții cunoscuți și necunoscuți pentru ca telefonul să fie în regulă.
Aruncați o privire și peste încărcătoare! Nu de alta, dar din nou, mulțumim Apple!

Pin It on Pinterest