Samsung S10 Plus după două luni de utilizare

Au trecut deja două luni de când utilizez un Samsung S10 Plus și am spus că ar fi poate timpul sa vă împărtășesc câteva din impresiile mele, cu bune și cu rele.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Încep prin a spune că am făcut trecerea la Samsung S10 Plus de la Samsung S8 Plus, iar înaine de S8 Plus am utilizat doar telefoane Nexus de la Google. Nu sunt una din persoanele care-și schimbă telefonul în fiecare an. Ar fi o risipă totală de bani. Dacă ai achiziționat un flagship anul trecut, îți spun din start că nu merită să cumperi S10 Plus. Merită doar dacă vrei să ai ce e mai bun în fiecare an.

Așa cum spuneam, utilizez Samsung S10 Plus de două luni și pot spune cu mâna pe inimă că e un telefon excelent. E perfect? Nici pe departe! Hai să vă spun întâi ce mi-a plăcut la el! Display-ul e absolut senzațional. Culorile sunt echilibrate, luminozitatea foarte bună, chiar și când e setată pe adaptiv și chiar dacă afară e un soare puternic, nu am avut nici o problemă în a vedea ce afișează telefonul, inclusiv cu ochelari de soare. Decupajul de la camerele frontale nu derajează, chiar dacă în primele zile ochii mi se opreau doar în acea zonă și începeam să-mi blestem alegerea făcută.. După ce vă obișnuiți, veți uita că există acel decupaj. Și dacă tot vorbeam de display, știți deja că acesta are implementat și senzorul de amprentă. Multe persoane s-au plâns de faptul că dă foarte multe rateuri. Eu unul am înregistrat de mai multe ori amprenta degetului mare, în mai multe poziții, tocmai pentru a fi sigur că nu dă rateuri. E drept, uneori trebuie să apăs de două-trei ori pentru a debloca telefonul, dar se întâmplă destul de rar, iar problema aceasta am întâmpinat-o și la S8 Plus și la Nexus-urile ce le-am utilizat înainte. Chiar dacă e interesant să ai senzorul de amprentă în display, consider că era mult mai comod să fie amplasat pe spate. De prea multe ori am utilizat ambele mâini la deblocare, pentru a reuși să poziționez degetul cum trebuie în zona cu amprenta.

Bateria de 4100 mAh mă ține lejer o zi, asta în condițiile în care îi dau startul la 7 dimineața și închiderea pe la 12 noaptea. Cele mai intens utilizate aplicații sunt Youtube (câteva ore pe zi), Spotify (o oră – o oră jumătate, de acasă până la muncă și învers), convorbiri telefonice, Facebook, Messenger, ceva gaming, plus navigare pe net. Per total pot spune spune că stresez destul de mult bateria, iar seara când pun telefonul la încărcat, aceasta e undeva pe la 10-15%. Cum Samsung S10 Plus are și reverse charging, poți încărca și alte device-uri, fie ele smartwatch-uri sau telefoane. Important este ca device-ul respectiv să se poată încărca wireless. Bine, nu recomand încărcarea unui alt smartphone pentru că va dura o eternitate.

Camerele foto sunt așa cum te aștepți de la un flagship adică, foarte bune, iar de camera ultrawide nu vă veți mai putea despărți. Pe timp de noapte nu e nici pe departe Huawei P30 Pro, dar face poze decente, chiar dacă au acea tentă portocalie specifică telefoanelor Samsung.

Să vă spun acum și cele câteva puncte negative! Cel mai mare neajuns este amplasarea butonului de power. Acesta este pus mult prea sus. Eu unul folosesc extrem de des acest buton și este absolut incredibil ca la un telefon de 1000 euro să existe o astfel de greșeală de design. Cel care a gândit amplasarea are probabil un deget opozabil extrem de lung. Probabil prin compania sud-coreeană, colegii îi spun degețel într-un mod sarcastic. Mereu trebuie să folosesc două-trei mișcări pentru a ajunge la el și după o perioadă devine enervant.

Un alt lucru care mi-a displăcut, dar care nu e neapărat un neajuns ci mai mult o preferință personală, este greutatea telefonului. Acesta este foarte ușor, neobișnuit de ușor. Această “problemă” am rezolvat-o cu o husă antishock, acest tip de husă fiind în general mai grea.

Ultima problemă ce o am cu acest telefon este protecția pentru display. Așa cum știți, nu se pot utiliza folii de sticlă. Bine, sunt unele tipuri de folii de sticlă ce în zona amprentei utilizează un material siliconat, dar nu e pe gustul meu. Așa că în acest moment folosesc o folie Samsung S10 Plus extrem de rezistentă ce o găsiți și în magazinul nostru. Ca și fapt divers, vă recomand și o folie pentru camere. Nu de alta, dar nu ați vrea să vă treziți cu o zgârietură pe sticla camerei, aceasta fiind oricum cea mai predispusă la zgârieturi.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Oricum ar fi, aveți nevoie de o husă Samsung S10 Plus! Telefonul acesta are tendința să “fugă” din mână de numa-numa. Eu folosesc o husă Spigen Samsung S10 Plus și vă spun că protejează telefonul extrem de bine. Nici nu mai știu de câte ori l-am scăpat în prima lună, iar device-ul e bine-merci.

Pin It on Pinterest