Samsung Note 10 Plus după o lună de utilizare

Da, a trecut deja o lună de când Samsung Note 10 Plus a fost lansat, iar noi am spus că ar fi ok să vă spunem ce impresie ne-a lăsat flagship-ul producătorului coreean.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Înainte de toate, trebuie să spun că, deși design-ul nu a suferit schimbări majore, aspectul ușor pătrățos m-a dat pe spate. Este fără doar și poate un telefon frumos (după umila mea părere). Pentru prima dată în seria Note, există două variante de telefone: Samsung Note 10 Plus și Samsung Note 10. Noi am selectat varianta Plus și fie vorba între noi, dacă nu știi ce variantă să achiziționezi, îți recomandăm varianta Plus din mai multe motive: rezoluție mai mare, baterie mai mare, un senzor foto în plus, mai mult RAM, slot pentru card de memorie microSD, display mai mare și, cel mai important, display mai mare 🙂

Am reliefat mai sus display-ul și trebuie să pornesc la drum spunând că acesta este fenomenal. Sigur, nu sunt diferențe față de cel de pe Samsung S10 Plus, dar parcă are ceva ce lipsește la S10 Plus. O fi design-ul mai pătrățos ce mie îmi place mai mult, o fi decupajul camerei care este mult mai puțin vizibil, nu aș putea să spun, dar ceva parcă are în plus. Dacă cei de la Samsung ar fi adăugat și un refresh rate de 90Hz cum are OnePlus 7 Pro și OnePlus 7T, atunci telefonul ar fi făcut senzație cu siguranță (nu că nu ar face oricum).

Acum, dezavantajul display-ului mai mare este faptul că telefonul este mai mare. Sincer, nu am cele mai mari mâini posibile și de multe ori mi s-a părut că e un pic peste limită. Sigur, nu diferă prea mult la dimensiuni față de Note 9, dar asta nu înseamnă că Note 9 nu e și el un telefon măricel. Chiar dacă e mai mare decât S10+, am observat că butoanele sunt ceva mai bine așezate și nu mai am nevoie de mai multe mișcări pentru a ajunge la volum de exemplu. Și pentru că tot vorbim de butoane, Samsung a scos butonul de power. Nu știu de ce, nu cunosc logica. Ceva or fi gândit ei (sper), dar asta nu înseamnă că nu mângâi în gol zona unde ar trebui să fie butonul de power, chiar și după o lună de utilizare. O altă chestie de care au scăpat cei de la Samsung este mufa jack, iar asta m-a cam făcut să vorbesc de unul singur. Nu am mai putut folosi căștile mele în drum spre muncă și a trebui să apelez la o pereche de căști wireless împrumutate. Cine spune că sunetul wireless nu e mai nașpa decât cel de la o mufă jack, ori nu are urechi, ori e hater.

Să trecem și la un aspect ce interesează pe cei mai mulți: bateria. Pot să spun cu mâna pe inimă că nu prea ai ce să-i reproșezi. Chiar dacă este mai mare decât cea de pe Samsung S10 Plus, pot spune că e la paritate ca și timp de utilizare. Practic, chiar și la o utilizare mai intensă, te ține o zi. O oră de gaming (PUBG – consumă resurse destul de multe), ceva YouTube, Spotify, Facebook, WhatsApp, Messenger. Non-stop au fost pornite datele, rețeaua Wi-Fi, localizare, NFC, Bluetooth, Always On Display. Înainte să-l trec pe linie moartă la final de zi, mai aveam cam 30% baterie. Deci, chiar dacă ești power user, în mod normal, ar trebui ca bateria să te ducă întreaga zi (asta dacă nu bagi gaming non-stop). Partea bună e că acum bateria se încarcă și mult mai repede datorită încărcătorului de 25W (deși, îl poți încărca și mai repede dacă cumperi un încărcător de 45W – în cutie îl găsești pe cel de 25W). Dacă vrei să știi cât de repede încarcă, de la 0% baterie, în doar 30 minute, ajunge pe la 60% baterie, iar complet se încarcă în aproximativ o oră.

S-Pen-ul este de departe lucrul cel mai evidențiat de către  cei de la Samsung, dar pentru mine e un mare “meh”. Nu scriu atât de multe notițe încât să am nevoie de el, iar gesturile pentru cameră sunt relativ inutile. Poate pentru cei ce iau multe notițe, cum sunt agenții de vânzări sau ceva de genul, un astfel de pen este foarte folositor, dar pentru consumatorul de rând, e doar o chestie în plus cu care te poți lăuda la petreceri. Singura chestie utilă din punctul meu de vedere e că poți să apeși pe un buton pentru a face selfie dar, cum eu nu sunt mare amator de așa ceva, e din nou aproape inutil.

Și pentru că tot am pomenit de selfie, să vorbim și de camerele foto. Nu sunt schimbări față de cele de pe Samsung S10 Plus, exceptând camera frontală (e una singură față de două pe S10 Plus). Filmările sunt excelente, stabilizarea este foarte bună, poate cea mai bună la momentul actual. Pozele sunt clare, cu multe detalii, așa cum te aștepți de la un flagship. Acum poți face poze și cu night mode. Practic, dacă vrei un telefon care să aibă un sistem foto excelent, cu cel instalat pe Note 10 plus nu poți da greș.

Gânduri finale

Merită să dai peste o mie de euro ca să ai cel mai nou Note? Dacă ai deja un Note 9 de exemplu, atunci nu. Nu e un upgrade destul de semnificativ ca să merite să schimbi telefonul după doar un an. Dacă ai un telefon de cel puțin doi ani, atunci cred că merită deși, ca valoare, mai degrabă aș recomanda Samsung S10 Plus. Este mult mai ieftin și are tot ce are și Note 10 Plus, mai puțin S-Pen-ul și încărcarea super rapidă a bateriei. Samsung Note 10 Plus l-aș recomanda strict celor care au nevoie de S-Pen.

Cât timp l-am testat, ca să mă asigur că nu-l scap și fac praf 1100 euro, am utilizat o husă Samsung Note 10 Plus de la Spigen. Dar, dacă vrei ceva mai trăznit, poți oricând apela la o husă personalizată, asta așa ca să te asiguri că telefonul tău chiar are o înfățișare unică.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Acum că am terminat cu Note 10 Plus, iau în teste pentru o lună iPhone 11 Pro Max – asta da schimbare. Apropo, avem și huse iPhone 11 Pro Max. Nu strică să arunci o privire.

Pin It on Pinterest