Samsung Galaxy s20 FE și Samsung Galaxy s20: 5 diferențe principale

La prima vedere, Samsung Galaxy S20 și S20 FE seamănă foarte mult, dar nu sunt în niciun caz modele identice. În acest articol vom dezvălui care sunt diferențele dintre aceste două smartphone-uri.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Samsung Galaxy S20 FE vs Samsung Galaxy S20

Familia S20 are un nou membru: Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE). Acest dispozitiv este destul de similar cu celelalte modele, dar este cu sute de euro mai ieftin. Care sunt diferențele și care dispozitiv este cel mai potrivit pentru tine? Vom răspunde la aceste întrebări în acest articol.

Dimensiune și culori

Samsung Galaxy S20 FE este mai mare decât S20 standard. În plus, versiunea FE este mult mai grea, în ciuda carcasei din plastic. Iată dimensiunile ambelor dispozitive în milimetri:
– Samsung Galaxy S20 FE: 159,8 (lungime) cu 74,5 (lățime) cu 8,4 milimetri (grosime), greutate 190 grame;
– Samsung Galaxy S20: 151,7 (lungime) x 69,1 (lățime) x 7,9 milimetri (grosime), greutate 163 grame.
Dacă ești în căutarea unui telefon colorat, atunci ar trebui să optezi pentru Samsung Galaxy S20 FE. Cel mai tânăr membru al familiei Samsung este disponibil în cel puțin șase culori: albastru, roz, verde menta, roșu, alb și portocaliu. Samsung Galaxy S20 este disponibil în patru culori: gri, albastru, roz și alb. Ambele dispozitive sunt, de asemenea, rezistente la apă și praf datorită certificării IP68.

Display: mai mare, dar mai puțin clar

Având în vedere dimensiunea sa, Samsung Galaxy S20 FE are, de asemenea, un display mai mare decât S20 standard. Primul are un display de 6,5 inch, în timp ce S20 rămâne la 6,2 inch. Ambele dispozitive au camera selfie exact în partea de sus a ecranului.
Din punct de vedere al calității, display-ul lui S20 este mai bun. Acest lucru se datorează densității mai mari de pixeli (ppi), care indică relația dintre rezoluție și dimensiunea display-ului. Pe scurt, cu cât este mai mare ppi-ul, cu atât este mai clar ecranul:
– Samsung Galaxy S20 FE are un ppi de 407;
– Samsung Galaxy S20 are un ppi de 563.
Apropo de display: și scanerele de amprentă sunt diferite. FE are un scaner optic de amprentă, în timp ce la modelul S20 este ultrasonic. Cu alte cuvinte, acesta din urmă îți recunoaște degetul pe baza unor vibrații sonore mici, în timp ce S20 FE îți scanează degetul printr-un senzor al camerei situat sub cameră.

Durata de viață a procesorului și a bateriei

Surprinzător: Samsung Galaxy S20 FE rulează pe un cip Snapdragon 865 atunci când optezi pentru versiunea 5G. Versiunea 4G a FE are „doar” propriul său cip Samsung Exynos, 990. Aceasta este și inima lui Samsung Galaxy S20 standard. În ceea ce privește puterea procesorului, există puține diferențe între cele două.
Un vârf de lance al Samsung Galaxy S20 FE este durata de viață a bateriei. Bateria are o capacitate de 4500 mAh, aceeași dimensiune ca Samsung Note 20 Ultra. Versiunea normală a modelului S20 are o baterie ușor mai puțin puternică, de 4000 mAh. Combinat cu display-ul mai puțin solicitant (și, prin urmare, mai puțin bun) al S20 FE, acest dispozitiv este cel care câștigă cel mai mult timp în ceea ce privește durata de viață a bateriei.
Ambele dispozitive pot fi încărcate rapid cu o putere maximă de 25 wați. Cu toate acestea, modelele S20 și S20 FE vin cu un încărcător de 15 wați, deci dacă vrei să-ți încarci mai repede telefonul, trebuie să achiziționezi separat un încărcător rapid. Încărcarea inversă, unde poți alimenta căștile fără fir, de exemplu, plasându-le pe spatele telefonului, este disponibilă la ambele modele S20.

Camera: zoom, zoom și zoom

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Ambele Samsung Galaxy S20 au o cameră triplă pe spate, dar există diferențe. S20 FE are un zoom optic de 3x, astfel încât să poți mări imaginea în timpul fotografierii fără a pierde din calitate, în timp ce zoom-ul optic normal al S20 nu depășește 1,1x. Cu un truc de software, Zoom hibrid, poți totuși mări imaginea de până la 3 ori.
De asemenea, camerele nu sunt foarte diferite între ele. De exemplu, ambele dispozitive au o cameră principală de 12 megapixeli și un obiectiv cu unghi larg de 12 megapixeli. Lentila telephoto, care se utilizează pentru zoom, este de 64 megapixeli la S20 standard, dar de „doar” 8 megapixeli la modelul FE.
Faci o mulțime de selfie-uri? Camera de selfie de 32 megapixeli a lui S20 FE depășește cu siguranță camera de selfie de 10 megapixeli a lui S20.
Samsung Galaxy S20 FE are un raport calitate-preț mai bun pe hârtie. Dispozitivul „împrumută” multe caracteristici de la modelele mai scumpe, dar este cu sute de euro mai accesibil. Dacă îți place să faci fotografii, acest dispozitiv este probabil cea mai bună opțiune pentru tine. Face selfie-uri mai clare și excelează la zoom.
Cu toate acestea, dacă nu îți prea place să faci fotografii, dar apreciezi un display de înaltă calitate, de exemplu, ar trebui să alegi Samsung S20 standard. Acest dispozitiv are un ecran mult mai clar. Finisajul din sticlă depășește, fără îndoială, carcasa din plastic a lui Samsung Galaxy S20 FE, care nu pare de foarte bună calitate.
După ce îți vei achiziționa unul dintre aceste două modele, nu uita să-ți achiziționezi și o husă de calitate. Itelmobile îți pune la dispoziție o gamă variată de huse Samsung s20 FE și huse Samsung s20.

Pin It on Pinterest