Samsung Galaxy S10 – testul portofelului

Februarie este luna noutăților, cel puțin în domeniul smartphone-urilor, iar ca în fiecare an, cel mai mult hype se crează în jurul telefoanelor Samsung. Sincer, nu e de mirare, deoarece Samsung este unul din principalii jucători de pe piață. Interesul este cu atât mai mare cu cât se știe că la fiecare doi ani, Samsung vine cu noutăți la nivel de design și tehnologie la seria „S”.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Ca niciodată, anul acesta, Samsung nu va mai lansa doar două modele seria S, ci trei modele, posibil chiar patru. Din ce se știe sigur, va fi Samsung Galaxy S10 Lite (varianta cea mai ieftină și competitor direct pentru iPhone Xr), Samsung Galaxy S10 (varianta de mijloc), Samsung Galaxy S10+ și posibil încă un model compatibil cu tehnologia 5G.

Cu ce vine Samsung nou? Pentru prima dată la modelele S (S10 și S10+) vom vedea trei camere foto pe spate. Este de așteptat să vină cu noi senzori foto pentru a atinge și poate depăși performanța camerei de pe Pixel 3XL. O altă noutate absolută este senzorul de amprentă aplasat sub display. Ce este nou la această tehnologie este faptul că senzorul nu este unul optic precum la alți producători, ci folosește o tehnologie cu ultrasunete ceea ce va duce la un grad de securitate mult mai ridicat comparativ cu cel optic și cu un timp de răspuns mult mai rapid.

Așa cum se știe, Samsung este cel mai mare producător de display-uri OLED de pe piață deci, nu este de mirare că seria S10 va beneficia de cel mai avansat display de pe piață, numit Infinity-O. Așa cum era de așteptat, Samsung nu se alătură celor care utilizează notch-ul, dar pentru a reduce și mai mult porțiunea neacoperită de display, acesta va fi decupat în jurul camerelor frontale (una la S10 și două la S10+).

Un UI mai simplu pentru Android, cel mai nou procesor de pe piață, mai multă memorie RAM, mai mult spațiu de stocare, noile S10 promit să fie vârful tehnologiei și un punct de referință pe piața smartphone-urilor.

Acum că am trecut de datele tehnice, să aruncăm o privire pe prețurile care se vehiculează pe piață. Cel mai scump model va fi evident Smasung Galaxy S10+. Vă propun să vă așezați pe un scaun, nu de alta, dar nu am vrea să leșinați fără să aveți susținere. 1500 EURO. O MIE CINCI SUTE EURO!!! Aproximativ 7100 lei. În acești bani veți avea la dispoziție 12GB RAM și 1TB (1024 Giga) spațiu de stocare. Ce este sigur e că veți putea stoca pozele făcute de toate rudele de până la gradul 4 și tot veți mai avea spațiu să țineți și un sezon întreg din serialul Friends. Sigur, acesta este modelul de top. Cea mai ieftină varianta de S10+ va costa aproximativ 1000 euro, în timp ce pentru Samsung Galaxy S10 veți plăti 900 euro pentru varianta mai ieftină, sau 1150 euro pentru varianta mai scumpă. Samsung Galaxy S10 Lite va costa în jur de 750 euro.

Ce este sigur este faptul că noua gamă S de la Samsung nu va fi deloc ieftină, gigantul sud-coreean urmând trendul lansat de cei de la Apple. Merită să dați 1500 euro pe un telefon? Greu de spus. Ține de bugetul fiecăruia dintre noi și de cât de mult ne dorim să avem în buzunar cel mai puternic telefon de pe piață. Și cum aceste sume nu sunt de ici de colo, fiți siguri că la noi veți găsi cele mai bune huse și folii de sticlă pentru a vă proteja telefonul și sănătatea (nu știm cât de plăcut fizic vă veți simți când va trebui să ridicați telefonul după ce l-ați scăpat).

Lansarea noii generații „S” va avea loc pe data de 20 februarie 2019 și va fi disponibil la cumpărare începând cu data de 8 martie (dacă vă simțiți darnici, știți ce cadou să faceți jumătății feminine din viața voastră)

La iTelMobile.ro găseti huse pentru telefonul tau mobil, vezi oferta

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Pin It on Pinterest