Review | Huawei P30 Pro: un aparat foto în haine de telefon

Flagship-urile continuă să încerce să ne impresioneze, iar acum este rândul celor de la Huawei. P30 Pro a fost scos în față pentru a provoca un alt titan al telefoanelor de top: Samsung S10 Plus. Ce aduce noul Huawei și mai ales, merită să fie în buzunarul tău?!

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În ceea ce privește construcția lui, totul este premium. Avem ramă metalică și sticlă peste tot. Culorile în care  vine noul smartphone sunt absolut fabuloase și oricât de reticent ai fi când vine vorba de un nou telefon, e imposibil să nu-ti zgândărească în mod plăcut retina.

Bateria este imensă, de 4200 mAh, fiind chiar mai mare cu 100 mAh decât cea de la Samsung (deși, fie vorba între noi, cei 100 mAh îți aduc 15-20 minute de utilizare în plus față de Samsung S10 Plus). Cu o astfel de baterie, vei trece cu ușurință de o zi de utilizare intensă fără a fi nevoie să-l încarci. Și pentru că tot vorbeam de încărcare, Huawei P30 Pro are și opțiunea de încărcare wireless inversă, iar încărcarea standard, la priză, este extrem de rapidă, așa cum e la și la Huawei Mate 20 Pro.

Ok, am stabilit, culori frumoase, materiale premium, baterie mare, despre ce mai trebuie să vorbim?! Ah, da… display-ul. Ce iese prima dată în evidență este decupajul în formă de lacrimă de la camera frontală. Mă bucur atât de mult că notch-ul lansat de iPhone și preluat cu entuziasm de majoritatea flagship-urilor începe încet, încet să fie abandonat. Sigur, având o singură cameră frontală, înseamnă recunoaștere facială mai puțin sigură, dar eu personal mereu am folosit amprenta (P30 Pro are senzor de amprentă optic în display) și nu prea am folosit recunoașterea facială, așa că… Deși este un display OLED, și încă unul excelent, din păcate nu se poate compara cu cel de la Samsung S10 Plus. S-ar putea să întâmpinați ceva probleme cu el afară,  în lumină puternică, dar în mod sigur acesta nu este cel mai mare minus al telefonului. Cel mai mare minus este că Huawei P30 Pro utilizează același procesor de pe Mate 20 Pro. Nu spunem neapărat că este un procesor slab dar, dacă îl comparăm cu procesoarele ce sunt sau vor fi utilizate pe flagship-urile de anul acesta, în mod sigur, viteza de calcul este incomparabilă. Acum, la nivel de utilizator nu se va simți prea mult această diferență, cel puțin la început, dar după o perioadă de utilizare este foarte posibil să înceapă să își arate limitele. Partea bună e că are un procesor grafic nou nouț, pentru a face față noilor camere ale noului vârf de lance al companiei chineze. Da, am ajuns la ce vă interesa pe voi de fapt.

Partea din spate găzduiește nu mai puțin de patru camere, din care una este tip tele-zoom de 5X. Ce înseamnă asta? Poți face zoom de până la cinci ori, iar acesta va fi unul optic, nu unul digital, deci calitatea pozei nu se va diminua. Ce putem spune e că noul ansamblu foto de pe Huawei P30 Pro este excelent. E o jucărie de care cu greu te saturi, mai ales când ai la dispoziție acest excelent zoom. Iar dacă vă place să faceți fotografii de noapte, fiți pregătiți să vă impresionați prietenii, rudele, cunoștințele, necunoscuți de pe stradă. Ce reușește să facă P30 Pro pe timp de noapte este incredibil și face de rușine orice smartphone disponibil în momentul acesta. Pe timp de zi însă, lucrurile se mai schimbă. În afară de faptul că poate face poze de calitate chiar și de la distanțe mult mai mari, la fotografii normale, de zi cu zi, tind să cred că este cu o idee sub Samsung S10 Plus și iPhone Xs Max. Să nu mă înțelegeți greșit, pozele făcute arătă extrem de bine, dar în comparație cu cele două telefoane menționate mai sus, pozele sunt cu o idee mai slăbuțe, mai ales dacă afară este soare. Dar pe măsură ce lumina scade în intensitate, Huawei P30 Pro va face poze tot mai bune. Și încă ceva: P30 Pro oferă și câteva moduri foto și video pe timp de noapte simpatice ce vor lăsa impresia că te chiar pricepi la făcut poze sau stăpânești Photoshop-ul la nivel de maestru.

Acum, merită să dai pe el 4400 lei? Sunt mulți bani, dar dacă vrei neapărat un telefon cu camere bune pe spate, atunci fără îndoială, acesta trebuie să fie telefonul din buzunarul tău. Altfel, ai două opțiuni: dacă ții neapărat să-l ai, mai poți aștepta câteva luni să se mai ieftinească, ori dacă vrei un telefon cu performanțe maxime și un ansamblu de camere foarte solid, atunci alegerea ta trebuie să fie Samsung S10 Plus sau S10 (recomand Samsung S10 Plus pentru baterie, în dauna S10).

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Dar dacă ai făcut deja comandă pentru că te alegi și cu un smartwatch, nu uita că iTelMobile îți pune la dispoziție huse Huawei P30 Pro și huse Huawei P30. Nu vrei să dai 1000 euro pe un telefon care la prima scăpare s-a făcut praf. Pune-i husă! 🙂

Pin It on Pinterest