O comparație sinceră între camerele telefoanelor Huawei P40 Pro și Huawei P30 Pro

Așa cum probabil știai deja, pe noul terminal Huawei P40 Pro nu poți utiliza niciuna dintre aplicațiile Google, în timp ce pe vechiul Huawei P30 Pro, da. De asemenea, la ora actuală, pentru că Huawei P40 Pro este încă foarte proaspăt pe piață, prețul său reprezintă o mică avere la care mulți cumpărători nu sunt dispuși să renunțe atât de ușor. De aceea, este normal să ne punem întrebarea dacă investiția suplimentară își merită banii, sau pur și simplu abandonăm toate aplicațiile cu care ne-am obișnuit deja, în favoarea unor dotări care în final nu reușesc să ne impresioneze?

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Principalul motiv pentru care compania chineză Huawei a strâns atât de mulți fani de-a lungul timpului este reprezentat de camerele foarte performante cu care își dotează atât terminalele din gama high-level, cât și pe cele mid-range. Dintre toate acestea, până în anul 2020, telefonul Huawei P30 Pro era cunoscut ca cel mai bun telefon Huawei judecat după performanțele camerei, iar mulți susțineau că merită locul I și pe plan mondial, comparat cu terminalele oricărei alte companii. De aceea, în rândurile ce urmează, lăsând la o parte alte detalii legate de design sau soft, ne vom concentra doar pe camerele foto pentru a vedea dacă au apărut chiar și mai multe îmbunătățiri la ultima generație, sau până îi mai scade prețul încă pe putem mulțumi cu cea de anul trecut.

Camera telefonului Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro are o cameră principală compusă din patru lentile cu următoarele proprietăți:

● o lentilă principală de 40 MP și cu diafragmă f/1.6;
● o lentilă ultra wide-angle de 20 MP și cu diafragmă f/2.2;
● o lentilă telephoto de 8 MP și cu diafragmă f/3.4;
● o lentil ToF.

Camera telefonului Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro are o cameră principală compusă din patru lentile cu următoarele proprietăți:

● o lentilă principală de 50 MP și cu senzor RYYB;
● o lentilă ultra wide-angle de 40 MP și diafragmă f/1.8;
● o lentilă de 12 MP și diafragmă f/3.4;
● o lentilă 3D pentru adâncime.

Fotografii în timpul zilei

Cum era de așteptat, diferențele dintre cele două terminale la fotografiile pe timp de zi, nu sunt foarte mari. Dar dacă ar fi să fim cârcotași, deși ambele se descurcă absolut excelent, Huawei P40 Pro imortalizează cadre cu un ton mai cald și o idee mai luminoase.

Fotografii în timpul nopții

Pe timp de noapte, în cazul unui peisaj complet întunecat, Huawei P30 Pro pare să aibă să capteze mai multe detalii în centrul imaginii ducându-ne cu ideea la o funcție focus ceva mai bună decât cea a lui Huawei P40 Pro. Dar din punct de vedere al luminozității pe de altă parte, Huawei P40 Pro face fotografii net superioare și cu mai puțin zgomot de fundal, datorită senzorului RYYB.

Fotografii wide-angle

Tot datorită senzorului RYYB Huawei P40 Pro se descurcă mai bine și la fotografiile wide-angle. Cu ajutorul acestui senzor Huawei P40 Pro captează mai multe detalii decât camera telefonului Huawei P30 Pro care de asemenea, exagerează și cu funcția sharpening făcând ca fotografiile să pară mult prea conturate.

Fotografii făcute cu zoom

La un zoom de 5x, Huawei P40 Pro se descurcă mai bine cu contururile obiectelor din cadru și intervalul dinamic este mai bun decât la modelul de anul trecut. De asemenea, captează culorile într-un mod mult mai natural și asta nu doar pe timp de zi, ci și pe timp de noapte când dificultatea provocării crește.

Merită investiția într-un telefon mobil Huawei P40 Pro pentru fotografie?

Îți dorești un telefon mobil cu care să faci fotografii excelente? Atunci investește fără regrete într-un Huawei P30 Pro care nu te va dezamăgi indiferent de condițiile de lumină.

Vrei să te apropii cu un pas mai mult de perfecțiune? Atunci investește într-un telefon Huawei P40 Pro deoarece cu diferențele dintre el și predecesorul său nu sunt mari, ele există și pot fi observate de ochiul critic al unui profesionist.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

De asemenea, odată ce ai luat hotărârea, nu uita că pe website-ul nostru poți găsi huse Huawei P40 Pro, huse Huawei P40 Lite, huse Huawei P40 Lite E sau orice alt model de telefon, pentru a-ți personaliza terminalul și a-l proteja cum se cuvine.

Pin It on Pinterest