O comparație obiectivă între Huawei P30 Pro și două telefoane foarte interesante lansate de aceeași companie anul acesta

Huawei P30 Pro este un telefon extraordinar care a schimbat părerea multor utilizatori de smartphone-uri față de producătorul chinez. Începând cu autonomia sa pe care nu multe dispozitive lansate anul trecut sunt capabile s-o întreacă și continuând cu incredibilele lentile Leica, Huawei P30 Pro este un telefon desăvârșit din toate punctele de vedere.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Cu toate acestea, tehnologia smartphone-urilor evoluează mai repede decât orice altă industrie și din acest motiv, chiar și cel mai bun telefon mobil lansat într-un an poate întâmpina probleme de adaptare la cerințele pieței în anul imediat următor. De aceea, pentru cei care încă doresc să cumpere un telefon Huawei P30 Pro, ne-am gândit să compunem acest articol în care să-l comparăm cu Huawei P40 Pro, flagship-ul Huawei de anul acesta și Huawei P40 Lite, un telefon de buget, dar care merită atenția noastră.

Înainte însă de a discuta mai departe despre toate aspectele pe care trebuie să le ai în vedere la achiziția unui nou terminal, ținem să reamintim că indiferent de dispozitivul la care te oprești în final, doar la Itelmobile poți găsi o gamă largă de huse Huawei P40 Pro, huse Huawei P40 Lite și huse Huawei P30 Pro din care să alegi accesoriile potrivite pentru telefonul tău.

Ce asemănări există între Huawei P30 Pro, Huawei P40 Lite și Huawei P40 Pro?

Pentru a ne fi mai simplu să comparăm toate cele trei telefoane mobile care fac subiectul articolului nostru de azi, vom începe cu asemănările. Toate aceste trei telefoane mobile au baterii de 4200 mAh. Iar dacă ne gândim de ce performanțe era și încă este capabil telefonul Huawei P30 Pro, înțelegem de ce producătorii nu au avut interesul să aducă vreo schimbare din acest punct de vedere. Folosit în mod cumpătat, telefonul Huawei P30 Pro rezistă fără încărcare și până la trei zile, o performanță de care nu multe terminale, chiar și mai scumpe decât el, sunt capabile.

Pe lângă baterie, încă patru lucruri pe care Huawei P30 Pro le are în comun cu flagshipul Huawei P40 Pro este capacitatea de stocare, memoria RAM, camera selfie și senzorul de amprentă. Ambele terminale sunt disponibile în variante cu câte 256 GB de memorie internă, memorie RAM de 8 GB, camere selfie de câte 32 MP și senzori de amprentă on-screen. Pe de altă parte, la toate aceste capitole, Huawei P40 Lite face notă discordantă cu ai săi 128 GB de memorie internă, 6 GB RAM, 16 MP pentru camera selfie și senzor de amprentă poziționat în lateral.

Ce diferențe există între Huawei P30 Pro, Huawei P40 Lite și Huawei P40 Pro?

Prima și cea dintâi diferență notabilă dintre cele trei telefoane enumerate mai sus este procesorul. Tehnologia HiSilicon Kirin este în mare parte aceeași pentru toate cele trei terminale, dar Huawei P40 Lite are un procesor ceva mai slab decât Huawei P30 Pro și Huawei P40 Pro unul ceva mai bun. De asemenea, Huawei P40 Pro se poate conecta la frecvența 5G în timp ce celelalte două terminale nu.

Un aspect foarte important când vine vorba de telefoanele Huawei sunt și performanțele camerei principale. Chiar dacă nici măcar nu se apropie de flagshipurile lansate de Samsung în anul 2020, Huawei P40 Pro are mulți, mulți megapixeli. Astfel, camerea sa principală cu lentile Leica este compusă dintr-un senzor de 50 MP, unul de 40 MP și încă unul de 12 MP, în timp ce Huawei P30 Pro are “doar” 40 MP, 20 MP și 8 MP. În viața reală însă, diferențele nu sunt net superioare, motiv pentru care nu putem recomanda înlocuirea telefonului Huawei P30 Pro strict pentru fotografie. Nici Huawei P40 Lite nu stă rău din punct de vedere al numărului de megapixeli, dar diferența dintre el și celelalte două telefoane este faptul că lui îi lipsește tehnologia Leica.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Nu în ultimul rând, un lucru pentru care Huawei P30 Pro câștigă o bilă albă în plus față de telefoanele mai noi este faptul că odată cumpărat vine la pachet cu serviciile Google deja instalate. Din experiență, anul acesta ne-a învățat că se poate trăi și fără Google. Dar dacă avem de ales, noi încă suntem de părere că e mai bine cu el decât fără.

Pin It on Pinterest