Merită să cumperi un Samsung Galaxy A51 sau să aștepți până la lansarea noului Samsung Galaxy A71?

Samsung Galaxy A51 și-a făcut intrarea pe piața românească mai devreme decât se preconiza inițial, dar cu toate că este un telefon extraordinar pentru prețul său, fanii companiei coreene nu s-au înghesuit în magazine să-l cumpere cu gândul că la un tarif similar pot beneficia de mult așteptatul Samsung Galaxy A71 a cărui lansare se așteaptă în luna ianuarie. Ce oferă fiecare din cele două telefoane și în primul rând, în care model merită să ne investim banii, sunt două dintre principalele probleme cu care se confruntă majoritatea consumatorilor și pe care ne-am hotărât să le clarificăm în articolul de astăzi.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Din punct de vedere al designului, Samsung Galaxy A51 primește o bilă albă!

Comparând Samsung Galaxy A51 cu Samsung Galaxy A71, la capitolul design observăm că diferențele sunt infime. Puse unul lângă altul, cele două modele de telefoane diferă prea puțin pentru a merita să plătești mai mult pentru modelul mai scump. Atât Samsung Galaxy A51, cât și Samsung Galaxy A71 sunt disponibile în patru culori și anume: roz, bleu, alb și negru și sunt fabricate din plastic și sticlă Gorilla Glass 3.

În plus, cu toate că Samsung Galaxy A71 are un display cu 0.2 inch mai mare, raportul ecran / corp are un procent mai bun la Samsung Galaxy A51 și anume 87.4% versus 87.2%. De asemenea, dacă dorești să-ți personalizezi telefonul, indiferent de modelul ales, poți opta pentru un set de huse Samung Galaxy A51 sau huse Samsung Galaxy A71 care să-i ofere exact imaginea pe care ți-o dorești.

Exynos este un procesor bun, dar se poate și mai mult

Cu toate că ambele telefoane care fac subiectul acestui articol rulează cu același sistem de operare, Samsung Galaxy A51 gândește cu un procesor Exynos 9611 în timp ce Samsung Galaxy A71 cu Qualcomm SDM730 sau Snapdragon 730. De aceea, amatorii de jocuri video sau cei care se așteaptă mai mult de la telefonul lor decât de la un aparat care să asigure comunicarea la distanță și accesul la internet, preferă Samsung Galaxy A71.

Dacă ne gândim la memoria RAM, nici Samsung Galaxy A51 și nici Samsung Galaxy A71 nu duc lipsă de tehnologie. Cel mai convenabil model Samsung Galaxy A51 este prevăzut cu 4 GB de memorie RAM, în timp ce cel mai scump de la Samsung Galaxy A71 cu 8 GB de memorie RAM.

Bateria lui Samsung Galaxy A71 merită investiția!

Poate că nu este chiar caracteristica principală după care ne hotărâm cu privire la un terminal, dar bateria de 4500 mAh cu care este dotat Samsung Galaxy A71 cântărește mult în momentul luării unei decizii. Cu toate că valoarea de 4000 mAh a bateriei telefonului Samsung Galaxy A51 nu este deloc una de lepădat, 4500 mAh înseamnă mai multe ore de convorbiri, mai multe clipe de distracție cu muzică, jocuri și videoclipuri și bineînțeles, mai puține șanse de a rămâne fără telefon în cele mai importante situații.

Fotografii adoră telefoanele Samsung Galaxy A51 și A71

Ambele modele de dispozitive prezentate aici sunt dotate cu câte un set de patru camere în partea din spate și câte o cameră identică pentru selfie-uri în partea din față. Iar arsenalul fiecăruia este format din următoarele sisteme:

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Samsung Galaxy A51

  • o lentilă wide de 48 MP și f/2.0;
  • o lentilă ultrawide de 12 MP și f/2.2;
  • o lentilă telephoto de 5 MP și f/2.4;
  • o lentilă wide de 5 MP și f/2.2;
  • o lentilă pentru selfie de 32 MP și f/2.2.

Samsung Galaxy A71

  • o lentilă wide de 64 MP și f/1.8;
  • o lentilă ultrawide de 12 MP și f/2.2;
  • o lentilă telephoto de 5 MP și f/2.4;
  • o lentilă wide de 5 MP și f/2.2;
  • o lentilă pentru selfie de 32 MP și f/2.2.

După cum reiese și din listele de mai sus, cele două telefoane sunt aproape identice cu excepția camerei principale care judecând după deschidere ar putea fi considerată mai luminoasă în cazul terminalului mai scump. Dar la valori atât de apropiate, diferențele sunt foarte subtile și greu de observat și de aceea pentru cei care țin la fiecare bănuț din bugetul lor terminalul mai convenabil primește încă o bilă albă.

Pin It on Pinterest