Îți dorești un telefon pentru a face fotografii? Iată care este diferența dintre camera telefonului Huawei P30 Pro și cea a telefonului Huawei P30 Lite!

Pentru compania Huawei, camerele au fost dintotdeauna un aspect foarte important, mai ales în ceea ce privește seria P. Huawei P30, Huawei P30 Pro și Huawei P30 Lite se bucură de atenția iubitorilor de telefoane mobile încă de anul trecut, iar popularitatea acestor modele cu siguranță nu va scădea prea curând. Însă nu putem să nu ne punem întrebarea: cât de realist este să comparăm din punct de vedere al performanțelor camerei un telefon de buget precum Huawei P30 Lite cu un flagship în toată puterea cuvântului ca Huawei P30 Pro?

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Există termen de comparație între camerele telefoanelor Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro?

Dacă este vorba de cameră, răspunsul este unul simplu: DA! Cu toate că Huawei P30 Lite poate fi cumpărat la acest moment la un preț de trei ori mai ieftin decât varianta sa Pro, cele două terminale au multe caracteristici în comun, iar despre cele mai importante din acestea vom discuta mai departe în acest articol.

În primul rând, ambele terminale Huawei sunt dotate cu câte 3 lentile. Huawei P30 Lite are o lentilă principală wide angle de 48 MP, o lentilă ultra-wide angle de 8 MP și o lentilă telephoto de 2 MP. Huawei P30 Pro pe de altă parte, are un senzor principal de 40 MP, o lentilă ultra-wide angle de 20 MP și una telephoto de 8 MP. La acestea se adaugă și o lentilă ToF cu care nu se pot face fotografii în adevăratul sens al cuvântului, dar care ajută la generarea unor profile 3D.

Din punct de vedere al pixelilor, nu există mari diferențe foarte mari între cele două terminale. Dar un lucru ce trebuie menționat este faptul că lentilele telefonului Huawei P30 Pro sunt fabricate de Leica, în timp ce lentilele telefonului Huawei P30 Lite nu.

Performanțele reale ale telefoanelor Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro

La teorie, atât Huawei P30 Pro, cât și Huawei P30 Lite se descurcă exemplar. Dar mai mult decât examenul scris, contează cel practic și de aceea, pentru a ne da seama de puterea fiecărui terminal în parte, este important să le comparăm performanțele utilizându-le în aceeași condiții de lumină și pentru a fotografia aceleași subiecte.

・Fotografia elementelor statice în condiții de lumină bună

Într-o zi senină, la ora prânzului, dacă folosești Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro pentru a fotografia de exemplu flori, este destul de dificil să găsești diferențe între fotografii. În aceste condiții Huawei P30 Lite se descurcă aproape la fel de bine ca Huawei P30 Pro și camera sa Leica, singurul amănunt distinctiv fiind faptul că fotografiile aparatului mai scump sunt o idee mai luminoase datorită diafragmei sale. Dar având în vedere că luminozitatea fotografiilor ține mult și de gusturi, nu putem spune că din acest punct de vedere lentilele Huawei P30 Pro sunt net superioare celor ale lui Huawei P30 Lite.

・Fotografia HDR în condiții de lumină bună

Dacă folosim aceleași aparate pentru a face fotografii HDR în condiții de lumină acceptabile, observăm diferențe în ceea ce privește redarea culorilor, dar, din nou, și aici alegerea celui mai bun terminal ține de gusturi. În timp ce Huawei P30 Pro redă o mulțime de detalii, unele nu neapărat de dorit în fotografie, Huawei P30 Lite se descurcă și el destul de bine.

・Fotografia pe timp de noapte

Abia night mode reflectă adevărata putere a lentilei Leica. Diferențe între Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro în condiții slabe de lumină sunt majore, nesuportând putere de comparație. În timp ce Huawei P30 Lite captează doar elementele foarte luminoase, lăsându-le pe restul în beznă pe timp de noapte, Huawei P30 Pro aproape că distorsionează realitatea, făcând fotografii mult mai luminoase decât ceea ce se vede în întuneric cu ochiul liber.

În concluzie

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Când vine vorba de alegerea unui nou terminal din punct de vedere al fotografiilor, în cele din urmă, principala întrebare pe care trebuie să ți-o pui este: cât de mult valorează pentru tine fotografiile pe timp de noapte? Dacă ești dispus să cheltuiești un buget cât pentru trei telefoane Huawei P30 Lite pentru achiziția unui Huawei P30 Pro, atunci terminalul mai scump este alegerea potrivită. Dar dacă pe de altă parte, fotografia pe timp de noapte nu face parte din criteriile tale de selecție, Huawei P30 Lite este telefonul care își merită investiția, mai ales că din punct de vedere al experienței de utilizare este un terminal extraordinar, iar ca aspect poate fi îmbunătățit cu un set de huse Huawei P30 Lite de la Itelmobile.

Pin It on Pinterest