Huawei P30 Pro versus Huawei P30 Lite comparate din punct de vedere al performanțelor foto

Nu doar pe piața telefoanelor chinezești, ci peste tot în lume, anul acesta s-a dat o bătălie crâncenă în domeniul tehnologiei la capitolul camere. Producătorii s-au întrecut între ei urmărind să lanseze dispozitive cu cât mai multe, dar și cât mai performante camere și să-i întreacă pe competitorii lor ajungând mai ușor la inima iubitorilor de fotografie.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

De aceea, cu toate că am mai vorbit pe blogul acestui magazin despre camere foto,și în articolul acesta ne concentrăm din nou atenția pe fotografie și comparăm Huawei P30 Pro cu Huawei P30 Lite încercând să descoperim diferențele, dar și să găsim asemănările dintre cele două terminale. Iar dacă la final ești interesat de unul dintre ele, reține faptul că pe oricare l-ai prefera, doar la noi găsești cea mai variată gamă de huse cu care ai posibilitatea să-ți faci telefonul să arate exact așa cum îți dorești.

Cât de mult accent s-a pus pe camerele foto în cazul telefoanelor Huawei P30 Pro și Huawei P30 Lite?

Pentru producătorul chinez de telefoane mobile, seria P este o serie pentru care camerele foto au jucat un rol foarte important. Dar cu toate acestea, când vine vorba de Huawei P30 Pro și Huawei P30 Lite trebuie să ținem cont de faptul că avem de-a face cu un telefon high end și unul de buget. De aceea este normal să ne punem întrebarea dacă P30 Lite are o cameră măcar comparabilă cu varianta sa mai scumpă.

Există o mare diferență între prețurile propuse de producător pentru telefoanele Huawei P30 Pro și Huawei P30 Lite. P30 Lite care este cel mai ieftin dintre ele a fost lansat cu aproximativ 369 de Euro; Apoi a urmat varianta standard P30 cu 749 de Euro; Iar cel mai scump terminal al treimii, P30 Pro a început să fie vândut cu aproximativ 999 de Euro. Astfel, P30 Pro a ajuns să coste aproape triplu față de P30 Lite.

La cei 369 de Euro, cumpărătorilor telefonului Huawei P30 Lite li se oferă un terminal cu o cameră cu zoom digital 2x, în timp ce utilizatorii care sunt dispuși să-și tripleze investiția se bucură de un zoom hibrid de 5x și un zoom optic de aceeași valoare. De asemenea, cu toate că fiecare din cele trei modele de telefoane din gama P de la Huawei au câte trei camere, doar telefonul standard și cel Pro sunt dotate cu câte un Super Spectrum.

Ce performanțe au camerele foto ale telefoanelor Huawei P30 Lite și P30 Pro?

În cazul terminalului Huawei P30 Lite, grupul de trei camere din spate este format dintr-o cameră wide angle de 48 MP, una ultra-wide angle de 8 MP și o lentilă telephoto de 2 MP. Cea din urmă dă fotografiilor o oarecare adâncime, făcându-le să aibă un aspect tridimensional. Deschiderea camerei de 48 MP de la Huawei P30 Lite este f/1.8, fiind o cameră foarte luminoasă.

Huawei P30, telefonul standard al gamei și dispozitivul mediu ca performațe este dotat cu o cameră triplă Leica cu un senzor wide-angle de 40 MP și o deschidere f/1.8, un senzor ultra-wide angle de 16 MP și o deschidere f/2.2 și o lentilă telephoto de 8 MP cu deschidere f/2.4 și stabilizator optic de imagine. Și cu toate că acest dispozitiv nu face obiectul comparației din acest articol, am ales să vorbim și despre el pentru a înțelege în ce constă diferența dintre Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro.

În sfârșit, Huawei P30 Pro deși este dotat cu patru elemente optice, are tot trei camere ca și variantele sale mai convenabile ca preț deoarece camera ToF nu este o cameră folosită pentru capturarea imaginilor ci pentru a măsura timpul necesar luminiii să ajungă dintr-un punct în altul pentru crearea profilelor 3D. În plus camera ultra-wide angle a acestui terminal are 20 MP și o deschidere f/2.2 în timp ce lentila telephoto 8 MP și o deschidere f/3.4.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În loc de concluzie

Așa cum reiese și din informațiile prezentate mai sus, toate telefoanele gamei P lansate anul acesta de Huawei sunt dotate cu camere peste medie pentru clasa de preț a fiecărui terminal. În plus, producătorul chinez a fost destul generos cu dotările, justificându-și fiecare dolar extra din prețul propus pentru fiecare dispozitiv în parte oferind camere cu rezoluții din ce în ce mai mari care fac ca oricare din investiții să merite din plin.

Pin It on Pinterest