Huawei P30, Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro – 3 Telefoane chinezești de top și diferențele dintre ele

Chinezii excelează ori de câte ori vine vorba de inovație și varietate. Un exemplu clar este cazul gamei Huawei P și ale sale telefoane Huawei P30, Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro lansate anul acesta. Între producătorii de top de pe piața telefoanelor mobile, Huawei vine anul acesta cu trei variante distincte ale unuia din cele mai apreciate dispozitive ale sale și decizia a fost foarte bine primită de amatorii de telefoane mobile. Dar pe de altă parte, atât de multă varietate ridică și o întrebare firească: care este diferența dintre cele trei telefoane și prin ce se evidențiază fiecare dintre ele?

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Puncte forte și puncte slabe ale telefoanelor Huawei P30, Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro

Cu toate că diferența de preț dintre cele trei telefoane mobile Huawei despre care vorbim în acest articol este una semnificativă, din punct de vedere al performanțelor toate terminalele pot fi considerate niște aparate peste medie. De asemenea, ca design, toate se remarcă printr-o imagine curată, dar modernă, pe care doritorii o pot îmbunătăți cu un set de huse Huawei P30, huse Huawei P30 Lite, sau huse Huawei P30 Pro de la Itelmobile.

Ca preț de lansare, Huawei P30 Lite și-a făcut intrarea pe piața din Europa cu 369 de euro, Huawei P30 cu 749 de euro și Huawei P30 Pro cu 999 de euro. Astfel, cel mai scump terminal este aproape de trei ori mai costisitor decât cel mai ieftin.

Cameră

Când vine vorba de diferențe, între Huawei P30 Lite și modelele mai scumpe ale aceleiași game, primul lucru pe care îl observăm este cea de-a treia cameră. Astfel, P30 Lite are un zoom digital dublu, în timp ce modelul standard are un zoom optic tripul și un zoom hibrid care mărește de cinci ori, iar modelul pro un zoom optic cu puterea de a mări de cinci ori și un zoom hibrid ce poate mări de zece ori datorită camerei periscop.

De asemenea, tot din punct de vedere al camerelor, rezoluția maximă a lentilei super wide angle este cu atât mai performantă cu cât prețul aparatului este mai mare. Huawei P30 Lite are o rezoluție de 8 megapixeli, Huawei P30 de 16 megapixeli și Huawei P30 Pro de 20 de megapixeli.

Display

Indiferent de model, toate telefoanele din seria P lansate de Huawei anul acesta au o rezoluție Full HD+ a ecranului. Dar cu toate acestea, doar Huawei P30 și Huawei P30 Pro sunt prevăzute cu ecrane OLED spre diferență de Huawei P30 Lite care este dotat cu un ecran LCD.

La capitolul display, diferențele se văd și din punct de vedere al dimensiunilor. Huawei P30 Pro este terminalul cu cel mai mare ecran, cu o diagonală de 6.47 inchi motiv pentru care este și cel mai potrivit la filme și la jocuri.

Baterie

Autonomia bateriei tuturor celor trei telefoane Huawei P30 este una satisfăcătoare. Cu toate acestea, și în acest caz, mai mult înseamnă mai bun și astfel Huawei P30 Lite este prevăzut cu o baterie de 3340 mAh, Huawei P30 cu una de 3650 mAh și Huawei Pro de 4200 mAh. Dar chiar și cu aceste diferențe, indiferent de modelul de telefon pentru care optezi, vei beneficia de un terminal suficient de performant și economic încât să nu fie nevoie să-l încarci mai mult de o dată pe zi, chiar dacă îl folosești considerabil.

Un lucru pe care trebuie să-l menționăm însă, este durata de încărcare a bateriei fiecăruia din cele trei telefoane. Dacă pentru tine contează viteza de încărcare, cei aproape 1000 de euro percepuți pentru terminalul scump vor fi niște bani bine investiți deoarece Huawei P30 Pro este singurul capabil să se încarce în mai puțin de o oră spre diferență de celelalte două modele care au nevoie de un timp de două ori mai mare.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În loc de concluzie

Impresia pe care ne-a lăsat-o gama P lansată de Huawei în 2019 este aceea că producători au încercat să ofere câte un terminal satisfăcător ca performanțe pentru mai multe tipuri de utilizatori. Diferențele de preț dintre cele trei modele se justifică, dar chiar și în cazul celui mai ieftin dintre ele, tariful este unul corect luând în calcul ceea ce primești în schimbul lui.

Pin It on Pinterest