Folie din sticlă securizată: ce este, ce protecție oferă

Smartphone-urile au devenit  unele dintre cele mai apreciate obiecte ale noastre. Sau cel puțin cele mai apreciate obiecte pe care le luăm cu noi pe stradă. De aici apare tendința naturală de a le proteja și, dacă corpul lor este acoperit cu o carscasă sau o husă de protecție, și ecranul necesită  o protecție suplimentară.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În acest articol ne vom ocupa de această problemă, cum să protejăm ecranul smartphone-ului nostru împotriva zgârieturilor și șocurilor și chiar cum să evităm ca acesta să se deterioreze în cazul în care scăpăm telefonul din mână.

Este adevărat, foliile nu fac minuni, dar odată montate pot minimiza eventualele daune care se pot produce.

Duritatea sticlei securizate, ce înseamnă 8H sau 9H?

Sticla securizată folosită pentru a proteja ecranul smartphone-urilor este produsă ca orice altă sticlă și, prin urmare, i se poate da duritatea dorită în timpul procesului de producție. Prin urmare, mulți producători de folii de protecție pentru smartphone presupun că modelul lor este mai rezistent decât altele sau, pur și simplu, specifică duritatea sticlei atunci când își promovează produsul.

Aici intră în discuție scara Mohs, o scară referitoare la duritatea materialelor care merge de la 1 la 10 și care nu este configurată în mod liniar. Scara stabilește pur și simplu niveluri de rezistență la zgârieturi pe baza diferitelor instrumente sau materiale. La nivelurile inferioare găsim talc sau ghips, în timp ce corindonul sau diamantul sunt plasate la nivelurile superioare.

Sursă foto: www.e-crystals.com

Pe scara Mohs nivelul 9H corespunde penultimului nivel de duritate. Este vorba de corindon care se zgârie doar cu carbură de siliciu. Sub acesta fiind diamantul care se zgârâie doar cu un alt diamant. Și, potrivit aceluiași tabel, duritatea sa ar putea fi demonstrată pe baza experimentelor mici care se stabilesc pentru fiecare nivel.

Prin urmare, presupunând că producătorii au creat o folie de protecție cu duritate de 8H sau 9H,  înseamnă că este foarte rezistentă nu doar la zgârieturi, ci și la impact. Este o informație care ar putea fi utilă unui producător pentru a certifica că folia sa de protecție din sticlă este mai eficientă decât cea a concurenților săi, garantând un nivel foarte ridicat de protecție.

Grosimea sticlei, mai mult estetică decât protecție

Deși sunt mai scumpe, foliile din sticlă spre deosebire de cele din plastic, de exemplu, oferă o protecție superioară și, din punct de vedere estetic, sunt mai ușor de menținut.

Grosimea este una dintre diferențele dintre diversele folii de sticlă de pe piață. Cu toate acestea, nu există ceva anume care să ne facă să alegem între un model sau altul. Fiecare model are o grosime bazată pe procesul de fabricație și pe ceea ce așteaptă producătorii să obțină.

Rezistența unei folii de protecții nu stă atât de mult în grosimea sa, deoarece diferitele tehnici de securizare a sticlei în timpul producției sale, pe lângă propriul panou interior al materialului, le permit producătorilor să se joace cu aceste dimensiuni. Grosimea poate fi, în cele din urmă, un subiect mai mult de estetică și de tactică decât altceva. O sticlă mai groasă se va observa mai mult la margini decât una mai subțire.

Grosimea va afecta telefonul în mod indirect. Puritatea sticlei securizate pe care o alegem pentru a ne proteja smartphone-ul va determina transparența sa. Găsirea de folii de sticlă care oferă transparență de peste 95% este ceva obișnuit, dar dacă alegem una cu transparență redusă și groasă, ecranul smartphone-ului va arăta mai rău. Foliile de sticlă ar trebui să fie de cele mai multe ori invizibile.

Folia de protecție de sticlă securizată datorită protecției pe care o oferă face parte dintre accesoriile GSM  care trebuie achiziționate. Pe piață există o gamă variată de modele având în vedere milioanele de telefoane inteligente aflate în circulație. Însă este important să alegeți folii de protecție de înaltă calitate pentru a vă bucura de telefonul vostru o perioadă îndelungată.

Itelmobile vă oferă cele mai rezistente folii de protecție. Aici veți găsi folii de protecție pentru Samsung Note 8, folii de protecție pentru Samsung S10 etc.

Protejați-vă telefonul cu cele mai bune accesorii GSM  de pe piață. Profitați de ofertele noastre și achiziționați-le la un preț avantajos.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

 

Pin It on Pinterest