Este ieftin, dar merită totuși un Samsung Galaxy A40?

Samsung și-a propus anul acesta să se concentreze în mod special pe telefoanele convenabile și cel puțin în gama A a lansat unul după altul telefoane mai mult sau mai puțin pentru orice buzunar care să facă față competiției impuse de Huawei și Xiaomi. Din gama A de anul acesta, cea de-a cincea generație, fac parte următoarele dispozitive:

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

 

・Samsung Galaxy A10

・Samsung Galaxy A20e

・Samsung Galaxy A20

・Samsung Galaxy A30

・Samsung Galaxy A40

・Samsung Galaxy A50

・Samsung Galaxy A60

・Samsung Galaxy A70

・Samsung Galaxy A90

 

Ca sistem de operare, fiecare din aceste telefoane folosește Android 9.0 Pie, și cu excepția lui Samsung Galaxy A10 care este cel mai sărac din punct de vedere al performanțelor și dotărilor, toate au funcția Fingerprint Scanner care le oferă un plus de siguranță.

 

Dar pentru a verifica dacă Samsung și-a atins scopul cu aceste telefoane convenabilene-am gândit să analizăm în articolul de astăzi modelul Samsung Galaxy A40, care se plasează undeva în mijlocul gamei din punct de vedere al performanțelor și să vedem chiar și pornind de la premisa prețului scăzut, dacă se justifică investiția într-un astfel de terminal.

 

Prima impresie pe care ți-o face telefonul Samsung Galaxy A40

 

Samsung Galaxy A40 nu este Galaxy A10, dar în mod clar nici Galaxy A80 care a făcut furori la evenimentul de la Milano din primăvara acestui an. Însă nici nu costă cât un Samsung Galaxy A80 și de aceea vom încerca să fim cât mai permisivi.

 

Cu o diagonală de 5.9in, telefonul mobil Samsung Galaxy A40 este un dispozitiv compact, mai ales așezat alături de aparatele apărute în ultimii ani care ale căror ecrane au tendința să tot crească.

 

Rezoluția display-ului Super Amoled Infinity-U a telefonului Samsung Galaxy A40 este de 2340 x 1080 și colțurile ușor rotunjite ale terminalului dau o ușoară impresie de feminitate, dar și o notă de unicitate. Decupătura în formă de U din mijlocul ecranului face loc unei camere pentru selfie-uri de 25MP.

 

Spatele este conceput dintr-un plastic plăcut la atingere pe care producătorii l-au numit 3D Glasstic datorită asemănării lui cu sticla. Dar pentru cei care își doresc ceva mai mult din punct de vedere al design-ului, există întotdeauna posibilitatea personalizării cu ajutorul unor huse Samsung Galaxy A40 care să ofere și un plus de protecție. O husă personalizată special concepută pentru acest model de telefon, nu numai că te ajută să uiți de riscurile la care îl supui prin utilizarea zilnică, dar îți permite și să-i dai imaginea pe care ți-o dorești.

 

Tot în partea din spate, Samsung Galaxy A40 este dotat și cu un senzor de amprente, pe care majoritatea utilizatorilor îl consideră mai eficient decât scannerul de amprente cu care sunt dotate toate dispozitivele gamei cu excepția lui Galaxy A10.

 

Câteva păreri legate de funcțiile telefonului Samsung Galaxy A40

 

Camera dublă este poziționată în spatele telefonului în partea stângă. Aceasta este formată dintr-o cameră de 16MP cu f/1.7 și o cameră de 5MP cu f/2.2 care permit captarea unor fotografii satisfăcătoare, mai ales în condiții favorabile, în care subiectul este poziționat în lumină naturală. De asemenea, pentru amatori, software-ul pentru cameră oferă mai multe moduri de fotografie în funcție de preferințe. În plus, dispozitivul este îndeajuns de performant pentru a filma în detalii HD la o frecvență de 30 de cadre pe secundă.

 

Procesorul telefonului Samsung Galaxy A40 este un octa-core Exynos 7885 ajutat de o memorie RAM de 4GB ceea ce permite rularea mai multor aplicații în mod simultan fără ca viteza acestora să fie afectată. La achiziție, memoria internă a telefonului este de 64GB, dar pentru cei care doresc să stocheze în telefon muzică și fotografii, există posbilitatea adăugării a încă 512GB prin intermediul slot-ului microSD.

 

Din punct de vedere al autonomiei, bateria telefonului Samsung Galaxy A40 nu impresionează, dar nici nu dezamăgește. O singură încărcare complete este suficientă pentru a avea îndeajuns de multă energie întreaga zi. În plus, portul USB de tip C din partea inferioară a dispozitivului permite încărcarea rapidă ceea ce te scutește de o bună bucată de timp de așteptare.

 

Merită sau nu telefonul Samsung Galaxy A40?

 

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Așa cum am menționat și la începutul acestei recenzii, Samsung Galaxy A40 cu siguranță nu paote fi comparat cu un telefon high end din punct de vedere al performanțelor, iar prin prețul său de lansare, producătorii nici nu au dorit acest lucru. Samsung Galaxy A40 este un telefon bun pentru cât costă, iar pentru cei care nu-și doresc un terminal dedicat jocurilor, noi considerăm că merită investiția.

Pin It on Pinterest