Ce să alegi dintre iPhone 12 și iPhone 12 Mini?

Telefoanele iPhone 12 și iPhone 12 Mini au apărut de ceva timp pe piață și fac furori. Așa că dacă și tu te gândești să investești într-un astfel de terminal, dar nu reușești să te hotărăști care din ele ți se potrivește cel mai bine, ți-am pregătit acest articol în care îți vom vorbi despre principalele asemănări și diferențe dintre ele, dar și despre funcțiile pe care fiecare din ele le are.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Ce au în comun și prin ce diferă telefoanele iPhone 12 și iPhone 12 Mini?

Există foarte multe similarități între toate modele de telefoane din seria iPhone 12, nu doar între terminalul standard și varianta sa mini. Mai mult sau mai puțin, toate au exact același design cu excepția mărimilor carcaselor, toate funcționează cu același creier – un chip de generație nouă A14, utilizează același software – iOS 14 și sunt compatibile cu tehnologia 5G. De asemenea, oricare din ele este dotat cu un ecran OLED cu funcții True Tone și Haptic Touch, cu toate că rezoluția lor diferă.

În plus, dacă ești un iubitor de selfie-uri, nu trebuie să-ți faci griji nici la capitolul fotografie și rețele sociale, deoarece camerele din față ale seriei iPhone 12 sunt toate identice. Nu în ultimul rând, în ceea ce ține de aspect, dacă obișnuiești să-ți personalizezi telefonul sau folosești huse de protecție pentru a-l proteja de orice obiect ascuțit sau impactul cu suprafețele tari, în magazinul nostru Itelmobile găsești o colecție întreagă de huse iPhone 12 sau huse iPhone 12 Mini, motiv pentru care și din acest punct de vedere aceste terminale sunt la fel.

Principalele specificații ale telefoanelor iPhone 12 și iPhone 12 Mini

Dimensiuni

Cu toate că sunt foarte similare, poți să deosebești de la prima vedere un iPhone 12 Mini de un iPhone 12 datorită dimensiunilor fiecărui aparat în parte. Mărimea carcasei un iPhone 12 MIni este de 131.5 x 64.2 x 7.4 mm și are o greutate totală de 135 g, în timp ce un iPhone 12 are 146.7 x 71.5 x 7.4 mm și cântărește 164 g.

Așa cum era de așteptat, dintre cele două iPhone 12 Mini are cel mai mic display și anume un ecran de 5.4 inch cu o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli, dar chiar și în aceste condiții este un telefon foarte ușor de folosit. iPhone 12 pe de altă parte, are, la fel ca și fratele său mai mare iPhone 12 Pro, un display de 6.1 inch cu o rezoluție de 2532 x 1170 pixeli.

Camere

Probabil te-ai aștepta ca lentilele camerelor principale să fie una din diferențele majore dintre iPhone 12 și varianta sa mini. Dar nu e cazul să-ți faci griji nici din acest punct de vedere pentru că și aici iPhone 12 și iPhone 12 Mini sunt identice. Fiecare dintre ele are o cameră principală compusă din câte două lentile, care fac o treabă minunată indiferent de condițiile de vreme și lumină și se descurcă impecabil chiar și fără ajutorul unui senzor telephoto.

Memorie internă

64 GB, 128 GB sau 256 GB sunt variantele din care ai de ales indiferent de modelul pentru care optezi. De aceea, și atunci când te gândești la capitolul memorie internă este greu să decizi care dintre cele două terminale ți se potrivește mai bine pentru că ambele oferă aceleași alternative.

Culori

Gama de culori în care sunt disponibile carcasele telefoanelor iPhone 12 și iPhone 12 Mini este încă o caracteristică comună pe care o împărtășesc cele două terminale, iar din acest punct de vedere, ca și în cazul lui iPhone 11 și variantele sale Pro, telefoanele mai ieftine sunt mai generoase. Astfel, iPhone 12 și iPhone 12 Mini sunt disponibile în cinci variante de culori și anume: negru, albastru, alb, verde și roșu, spre deosebire de variantele Pro care formează o colecție de doar patru culori.

Prețuri

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Deloc surprinzător, telefonul iPhone 12 Mini este cel mai ieftin din întreaga serie, el putând fi cumpărat în România cu aproximativ 4.000 de lei, dacă ne referim la modelul cu o capacitate internă de doar 64 GB, iar iPhone 12 imediat următorul, cu un preț de aproximativ 4.500 de lei, la fel, dacă ne referim la modelul cu cea mai mică capacitate de stocare.

Pin It on Pinterest