Cât de bune sunt telefoanele din clasa entry level de la Huawei?

Compania chineză Huawei ne-a convins de ceva vreme în legătură cu abilitățile sale ca producător de telefoane mobile. Când vine vorba de terminale standard sau flagship, gama de telefoane P sau Mate sunt mai mult decât ne-am putea dori de la un telefon mobil, mai ales având în vedere faptul că vorbim de dispozitive mai ieftine decât cele lansate de Apple sau Samsung, echivalente ca performanțe.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Astfel, cel puțin când vine vorba de smartphone-uri cu sisteme de operare Android, Huawei este un producător important pe piața telefoanelor mobile. Dar deși auzim și s-au scris multe despre dispozitivele de top, puțină lume vorbește despre terminalele din clasa entry level lansate de această companie. Sunt ele mai prejos decât alte telefoane de buget? Sau le putem lua în calcul ca investiție profitabilă ori de câte ori vrem să cumpărăm un nou terminal, dar portofelul nu se arată prea generos?

Pentru a judeca cinstit o companie producătoare de telefoane mobile, este absolut necesar să analizăm toate, sau măcar majoritatea dispozitivelor produse de aceasta și să nu ne limităm doar la terminalele de top. Cu buget suficient, oricine poate produce telefoane remarcabile. Dar adevăratele aptitudini se văd atunci când reușești să faci din nimic, ceva extraordinar.

Cele mai populare telefoane convenabile de la Huawei ale anului 2020

Anul 2020 ne aduce în prim plan trei telefoane de buget lansate de compania Huawei. Este vorba de Huawei Y6p, Huawei Y5p și Huawei P40 lite, trei dispozitive de comunicare ce pot fi cumpărate cu un preț de sub 1000 de lei. Dintre toate acestea, Huawei Y5p este cel mai ieftin terminal, iar Huawei P40 lite cel mai scump dintre ele, costând aproximativ de trei ori mai mult decât primul.

Cum arată cele mai ieftine telefoane de la Huawei?

Dacă pentru gama de top ne-am obișnuit cu linii foarte bine rotunjite, ecrane generoase și materiale premium, telefonul Huawei Y5p ne surprinde printr-un design surprinzător de… “conservator”. Din cauza raportului său ecran / corp, Huawei Y5p pare destul de învechit ca aspect, dar nici nu putem cere mai mult de la un telefon din clasa sa de preț. Pe de altă parte, atât Huawei Y6p, cât și Huawei P40 lite nu sunt sub nicio formă niște terminale de lepădat, iar cel puțin în ceea ce-l privește pe ultimul dintre ele, design-ul spatelui se aseamănă foarte mult cu look-ul futurist cu care ne-a uimit Apple anul trecut.

Astfel, la capitolul design, lucrurile nu stau deloc rău în ceea ce privește telefoanele ieftine de la Huawei și se poate chiar și mai bine dacă investești într-un set de huse Huawei Y6p, huse Huawei Y5p sau huse Huawei P40 lite de la Itelmobile care să le dea un plus de protecție, dar și de personalitate.

Prin ce caracteristici se disting telefoanele ieftine de la Huawei?

Chiar dacă toate cele trei dispozitive ce fac subiectul articolului nostru sunt niște terminale de buget, prețurile acestora diferă puțin de la terminal la terminal, iar diferențele sunt justificate de capacitatea de stocare, memoria RAM sau autonomia fiecăruia.

La cei 32 GB de memorie internă și 2 GB de memorie RAM ai săi, Huawei Y5p este cel mai modest dintre toate aceste trei terminale și nu impresionează din păcate nici la capitolul baterie cu doar 3020 mAh. Pe de altă parte, costă atât de puțin încât chiar și aceste dotări sunt mai mult decât am putea cere vreodată de la un terminal de acest preț.

Următorul pe listă ca dotări este Huawei Y6p cu 64 GB de memorie internă, 3 GB de memorie RAM și un acumulator de 5000 mAh, o valoare greu de trecut cu vederea, care depășește chiar și capacitatea multor flagship-uri de la ora actuală.

Și ultimul, dar nu cel din urmă, îl avem pe Huawei P40 lite care demonstrează că există și telefoane ieftine și bune și care se remarcă prin 128 GB memorie internă, 6 GB RAM și o baterie de 4200 mAh, mai mult decât suficient pentru un terminal pe care îl poți cumpăra și cu un buget de aproximativ 1000 de lei.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În concluzie, ca să răspundem la întrebarea din titlu, fără nicio exagerare putem spune că DA, chiar dacă nu impresionează pe niciun plan, pentru că nu costă decât o fracție din prețul unor terminale de top, telefoanele ieftine de la Huawei sunt niște dispozitive către care merită să ne îndreptăm atenția.

Pin It on Pinterest