Avantajele rețelei 5G și cum te poți bucura de ea fără să investești foarte mult într-un terminal de ultimă generație?

Dacă îți dorești o viteză uimitoare de accesare a datelor online, noua tehnologie 5G este soluția. Această tehnologie permite un transfer rapid al datelor online prin conexiuni care au loc în doar câteva fracțiuni de secundă, la fel de rapid ca în cazul fibrei optice. Astfel de avantaje însă, nu sunt la îndemâna oricui, ci pot fi fructificate doar de cei care dispun de un terminal care se poate conecta la această rețea. Dar despre cât costă un astfel de aparat și cine și-l permite, vom discuta în rândurile ce urmează, nu înainte însă de a ne familiariza cu noul concept al viitorului de mâine.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

Ce este de fapt tehnologia 5G?

Putem privi tehnologia 5G ca pe un nou standard în domeniul telecomunicațiilor. Această tehnologie permite utilizatorilor săi un stil de viață cu totul nou și se putea folosi nu doar cu ajutorul telefoanelor mobile, ci și cu alte aparate. Dezvoltatorii spun că ea va permite medicilor să efectueze operații medicale imposibile până în prezent, va îmbunătăți capacitatea de autocontrol a mașinilor care se conduc singure făcând posibilă construirea unor mijloace de transport în comun, fără șofer, 100% sigure și bineînțeles, va ridica la un cu totul alt nivel realitatea virtuală și augumentată.

Care sunt avantajele oferite de tehnologia 5G?

Punctat, avantajele oferite de tehnologia 5G sunt:

● viteză pe internet mai mare decât cea oferită de 4G;
● o acoperire mult mai extinsă decât tot ce a existat până în prezent;
● lățimi de bandă mai mari care permit descărcarea filmelor chiar și în rezoluție Full HD în doar câteva secunde;
● timp de așteptare mai mic pentru transferul de date și alte operații;
● interacțiuni îmbunătățite între diferite dispozitive smart care comunică unele cu altele prin Internet of Things.

Cum te poți folosi de tehnologia 5G în România?

Atât în țara noastră cât și oriunde altundeva în lume unde există acces la tehnologia 5G, aceasta poate fi accesată cu ajutorul unui terminal 5G ca de exemplu noile telefoane Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71.

Există deja și câteva flag ship-uri ca de exemplu telefonul Samsung Galaxy S10 5G care permit utilizatorilor să se bucure de tot ce înseamnă rețeaua 5G. Dar dacă nu ești dispus să scoți din buzunar câteva mii de lei, atunci merită să mai aștepți până la lansarea telefoanelor Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 5G și în România. Nu avem încă informații oficiale, dar se preconizează că prețul inițial pentru cel mai ieftin dintre terminale va fi undeva la 500 de euro, mai puțin decât costul unui terminal de top cu tehnologie 5G.

La capitolul design, ambele terminale nu vor mai avea multe aspecte de îmbunătățit cu excepția look-ului care poate fi personalizat cu un set de huse Samsung Galaxy A71 sau huse Samsung Galaxy A51 de la Itelmobile. În rest, începând cu ecranul AMOLED Infinity-O și continuând cu liniile rotunjite și fine ale fiecăruia dintre cele două dispozitive, totul le recomandă ca niște dispozitive premium.

Tot un lucru pe care Samsung Glaxy A51 și Samsung Galaxy A71 îl au în comun este și rezoluția ecranelor lor de câte 1080 x 2400 de pixeli, rezoluție cu care se pretează la vizionarea filmelor online.

Pentru a ne putea bucura din plin de tehnologia 5G, ambele smartphone-uri sunt prevăzute cu procesoare mai puternice decât variantele lor standard 4G și au baterii de câte 4500 mAh care le permit o autonomie mare, indiferent de modul în care sunt utilizate. Mai mult, se încarcă rapid, prin funcțiile Adaptive Fast Charging și Super Fast Charging. De asemenea, au spațiu de stocare mai mult decât suficient pentru că memoria lor internă se poate extinde cu până la 1 TB cu ajutorul unui micro card SD.

Confidențialitatea datelor încărcate pe dispozitiv se păstrează cu ajutorul senzorului de amprente on-screen care oferă siguranța de care orice utilizator modern are nevoie.

👍 Profita acum de oferta! Ai 10% reducere cu codul RED10 la comenzile plasate pe www.itelmobile.ro 🛒

În concluzie, alternative convenabile prin care să profiți la maxim de tehnologia 5G vor exista cât de curând și în țara noastră. Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 sunt două dintre exemple, iar odată cu trecerea timpului mai mult ca sigur vor apărea și altele.

Pin It on Pinterest